RU  UA

Хочуть взяти місто до Великодня? Боєць ЗСУ озвучив ймовірні плани ворога щодо Бахмута

Російським окупантам, очевидно, поставили завдання взяти Бахмут Донецької області до Великодня. Свідченням цього є застосовування тактики "спаленої землі".

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовослужбовець ЗСУ Петро Волощенко.

Читайте також: Донецьк буде українським, і це наші плани на майбутнє – боєць батальйону "Свобода"

"Ворог дійсно почав застосовувати тактику спаленої землі, якою прославився Суровікін в Сирії. Застосовуються літаючі бомби по 1-1,5 тисячі кілограмів. Це страшна сила, оскільки вона знищує за раз цілий дім. При цьому там гине все живе. При цьому в місті досі лишаються цивільні", - зазначив боєць.

За його словами, "м'ясні штурми" не дали результату, адже більшість "вагнерівців" були знищені. Натомість з’явилися підрозділи "Штурм-Z", оскільки тактика боїв в місті зовсім інша.

"Залізницю росіяни поки що під контроль не взяли. Лізуть з усіх сторін. Проте оборона тримається. Там стільки трупів, що стоїть неможливий сморід. Біля літачка загинули всі, хто туди йшов", - повідомив він.

При цьому, якщо росіяни займуть залізничний вузол, це буде важка ситуація і загроза оточення.

"Проте зараз оборона тримається добре. І, гадаю, через кілька днів будуть підтягнуті ударні сили. Зараз ми відтісняємо їх на флангах біля Хромового. Судячи з усього, у них є завдання взяти місто до Пасхи. Тому вони навіть не забирають трупи - ніколи. Їх тут навіть більше, ніж було в Соледарі. І в місті це дуже відчувається. До того ж, багато пожеж. Трупний сморід мішається з димом, тому в центрі Бахмута неможливо знаходитися. Він перетворився на велику сіру зону", - додав Петро Волощенко.

Нагадаємо, боєць батальйону "Свобода" Ярослав Лисенко розповів про терміни битви за Бахмут.

  • Вас може зацікавити:

Свіже м'ясо: Росія формує з новобранних резервістів "Шторм Z" для штурму у Донецькій області

"Дорога життя": як захисники України тримають зв'язок із Бахмутом

Якщо знадобиться": експерт оцінив ймовірність відведення ЗСУ з Бахмута