RU  UA

"Якщо знадобиться": експерт оцінив ймовірність відведення ЗСУ з Бахмута

Експерти оцінили ситуацію на Донбасі та вірогідність виведення українських підрозділів, які стоять на захисті Бахмута Донецької області.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Роман Світан.

Читайте також: Стягує на себе ресурс окупантів: експерт про значення битви за Бахмут

За його словами, зараз на сватівському напрямку росіяни останнім часом активізувалися. Українці ведуть наступальні дії на трасі Сватове-Кремінна, а росіяни намагаються зупинити це просування фланговими ударами.

Поблизу Кремінної росіяни намагаються вийти на Лиман. Вони безуспішно рухаються на Торське, оскільки виходячи з лісу, потрапляють на поля, які пристрілюються артилерією.

"Тому до річки Жеребець вони так і не дійшли. Коли підсохне, вони спробують використовувати техніку. А з початку травня наші війська, мабуть, почнуть власні наступальні дії", - зазначив він.

У Бахмуті питання відводу військ наразі не стоїть. Росіяни утримують приватний сектор - близько 2\3 території міста, а висотну частину утримують українські сили.

"Там краще оборонятися, навіть якщо будинки зруйновані. Росіяни підтягують лінійні частини, оскільки ПВК Вагнера закінчується, не маючи поповнень. Якщо виникне загроза оточення, гарнізон буде виводитися з Бахмута. Проте поки що такої потреби немає. На півдні росіяни відкинуті від шосейки, на півночі - від Хромового. Ми утримуємо всі логістичні ланцюжки, так що зараз оточення не загрожує. Але якщо знадобиться, то війська відступлять до Часового Яру", - додав він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що радник Залужного озвучив прогноз щодо тривалості повномасштабної війни.

  • Вас також може зацікавити:

Не відповідає дійсності: боєць ЗСУ про "снарядний голод" у окупантів

Окупанти ракетами обстріляли школу в Авдіївці: фото наслідків

ЗСУ готуються до масштабного наступу: експерт озвучив важливі деталі