RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Свіже м'ясо: Росія формує із новобраних резервістів "Шторм Z" для штурму на Донеччині

Росіяни формують нові спецпідрозділи з резервістів під назвою "Шторм Z" для здійснення бойових дій у містах України. Ці підрозділи створюються поза структурою звичайних армійських частин, а потім об'єднуються з вже існуючими полками та бригадами.

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Йдеться про нові загони, які планують задіяти у складі 8-ї загальновійськової армії (Південний військовий округ),1-го армійського корпусу (формувань "ДНР").

У своєму звіті військове відомство посилається на секретний документ Російської армії, який був оприлюднений українським офіцером запасу 6 квітня. Згідно з цим документом, детально описується процес формування та склад таких загонів і їх призначення.

Так, зазначається, що кожна рота складатиметься зі 100 осіб особового складу, розбитих на чотири штурмові загони (по 10 осіб), чотири загони вогневої підтримки (по 10 осіб), командний підрозділ роти з 2 осіб, саперну групу з 5 осіб, розвідку з 8 осіб, групу медичної евакуації з трьох осіб та екіпажем БПЛА з 2 осіб.

Читайте також: ЗСУ за добу відбили понад 40 атак ворога: зведення Генштабу на ранок 7 квітня

В ISW наголошують, що створенням таких спецпідрозділів поза армійським корпусом Міноборони РФ фактично руйнує військову структуру власної армії.

"Роти "Шторм Z" призначені для ведення бойових дій у містах або у складних географічних районах з метою захоплення важливих і стратегічних об’єктів, таких як опорні пункти, командні пункти та вузли зв’язку", - йдеться у повідомленні.

Перед тим як відправити ці спецзагони на передову, їх тренуватимуть протягом 10-15 днів. Повідомляється, що "Шторм Z" можуть розгорнути вздовж лінії фронту Авдіївка - Донецьк з метою підтримки невдалого наступу Південного військового округу (ПВО). Згідно зі звітом відомства, підрозділи також передбачається створювати в окремих бригадах 1-го армійського корпусу (сил "ДНР"), а також в складі 150-ї мотострілецької дивізії, що входить до 8-ї загальновійськової армії.

"Російське військове командування, ймовірно, прагне створити роти "Шторм Z" і приєднати їх до вже діючих елементів, щоб посилити незначні тактичні успіхи та заохотити подальші наступальні операції та досягнення", - резюмували у звіті.

Раніше ми писали, що німецький збройовий концерн Rheinmetall веде переговори про будівництво в Україні танкового заводу.

  • Вас може зацікавити:

Пентагон показав відправку військової допомоги в Україну: вражаючі фото

США оголосили допомогу Україні на 2,6 млрд доларів: що увійшло до пакету

Скільки винищувачів уже має Україна: у ЗСУ озвучили цифру