RU  UA

Чи можуть росіяни відмовитися від захоплення Бахмута: думка бійця спецназу

Росія ладна йти до кінця у боях за Бахмут Донецької області, живої сили у неї вистачає. При цьому є й чималі проблеми, що стоять на заваді у просуванні.

Про це в ефірі Апостроф ТV розповів екскомандир ізраїльського спецназу, засновник фонду Разом за Україну Денис Десятник.

Читайте також: Герої вдома! В Україну з полону повернулися 100 захисників та захисниць. Фото і відео

"Говорити про те, що росіяни видихнулися, не можна. У них ще величезна кількість живої сили. Проте у них велика проблема з логістикою і постачанням", - пояснив військовий.

За його словами, росіяни намагаються бити по різних напрямках, проте мало що вдається, адже їх зупиняють українські сили. При цьому вони серйозно хвилюються через можливий контрнаступ Збройних сил України, тому економлять снаряди та військову техніку.

В Бахмуті росіяни зараз стали більше використовувати артилерію і авіабомби, знищуючи все, проте ЗСУ тримаються.

"Для ухвалення рішення про відхід головні фактори - наявність цивільних в місті і збереження можливостей постачання. У росіян немає опції не зайти в Бахмут. Їм треба показати хоч якийсь результат, оскільки на інших ділянках у них нічого не вийшло", - зауважив боєць.

За словами Дениса Десятника, на Бахмутському напрямку воюють зараз не лише "вагнерівці", але й частини регулярної армії. Кваліфікованих військових у них близько 25%, а решта 75% - малокваліфікована жива сила, яка пройшла мінімальну підготовку.

Нагадаємо, російські окупанти мають на меті заблокувати Авдіївку та захопити Мар'їнку аби розпочати рух у Кураховському напрямку Донецької області.

  • Вас може зацікавити:

Кульмінація минула: військовий аналітик розповів про сили наступу ворога під Бахмутом

Майже 500 росіян вирушили на "концерт Кобзона": свіже зведення втрат окупантів в Україні

Бої за Бахмут незабаром можуть завершитися: аналітики дали розклад