RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

ЗСУ стримують ворога на сході та проводять бойову розвідку на Запоріжжі: оновлені карти боїв

Українські воїни стримують атаки російських окупантів на сході України, а на Півдні росіяни продовжують зміцнювати свою оборону.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни ISW.

Росіяни заявили про проведення бойової розвідки українськими військовими у Запорізькій області. Окупанти наступають на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Схід України

На Лиманському напрямі окупанти провели безуспішний наступ південніше Діброви. За даними DeepState, там тривають локальні бої та артобстріли.

Також окупанти продовжують атакувати Бахмут, стягуючи туди не лише вагнерівців, а й десантників. Ворог міг досягти незначних успіхів у південному Бахмуті, бої точаться вже в районі залізничної станції. На цьому напрямі російські сили також атакували на схід від Богданівки та біля Хромового. Відбито понад 30 атак.

Читайте також: Ще майже 700 загарбників та 11 "пташок": у Генштабі назвали втрати армії РФ на 10 квітня

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках окупанти наступали біля Новокалинового, Бердичів, Авдіївки, Північного, Водяного та Мар'їнки. Найгарячіші ділянки фронту — Авдіївка та Мар'їнка, де було відбито понад 20 атак ворога. За даними DeepState, ворогові вдалося просунутися, він намагається захопити залізницю біля Новокалинового. Також просування ворога можливе у Мар'їнці.

Південь України

На Запорізькому напрямку російські війська зосередили 113 батальйонно-тактичні групи. Українські сили провели розвідку боєм у західній частині Запорізької області. Росіяни продовжують здійснювати ракетні та артилерійські обстріли прифронтових міст та сіл.

Як повідомляв "Апостроф", російські окупанти на тимчасово захопленій території на Таврійському напрямку погрожують відбирати дітей у батьків, які відмовляються отримувати паспорти РФ.

  • Вас також може зацікавити:

Місто вимерло: у мережі показали моторошне відео з Вугледару

Окопи чи туризм: Росія намагається втримати людей в окупованому Криму

Окупанти готують Бердянськ до "курортного сезону": у чому дурість дій росіян