RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Окопи чи туризм: Росія намагається втримати людей в окупованому Криму

Боячись контрнаступу ЗСУ багато жителів тимчасово окупованого Криму продають своє майно та нерухомість з наміром покинути півострів. Однак, кремлівська влада намагається усіма силами їх затримати та розпочинає фінансувати туризм, аби не звільняли співробітників і втримати на плаву туристичну галузь.

Голова Кримськотатарського ресурсного центру, член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв в інтерв'ю Апостроф TV розповів, на скільки це відповідає дійсності.

Читайте також: Як ЗСУ звільнятимуть Крим: Чубаров озвучив прогноз

За його словами, росіяни на узбережжі західного Криму побудували фортифікаційні споруди, тому у цій частині півострову сезону не буде.

"Тим підприємствам, які заробляли на туризмі, кажуть працювати на півдні, тому що тут не буде такої можливості. Я думаю, що вони намагаються сьогодні вливати гроші в Крим, щоб затримати там жителів, які були туди насильно евакуйовані або приїхали самі. Вони намагаються надавати сертифікати в центр та північний Крим. Була інформація, що треба надавати дотації з федерального бюджету, щоб підтримувати людей, які не зможуть вести бізнес в рекреаційній сфері", - сказав Барієв.

Більше читайте в матеріалі "Апострофу": Путін з останніх сил чіпляється за Крим, але росіяни тікають з півострова - кримський активіст

Вас може зацікавити:

Остання лінія оборони: як окупанти окопуються у Криму

У звільненому Криму не буде "полювання на відьом" - представник президента на півострові

Звільнення Криму: чому не треба бігти попереду танка