RU  UA

Звільнення Криму: Рефат Чубаров розповів про евакуацію окупантами своїх родин

Російське керівництво і командування військових підрозділів евакуювали свої родини з окупованого кримського півострова.

Так ситуацію в Криму прокоментував голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Читайте також: Путін з останніх сил чіпляється за Крим, але росіяни тікають з півострова - кримський активіст

"Ті, хто більш обізнаний, вони помічають, що керівництво і командування військових підрозділів, каральних органів свої родини вже евакуювали з Криму", - зазначив він.

За його словами, це говорить про те, що ті, хто обізнаний в спроможності російських військ в Криму, усвідомлюють, що утримати півострів не вдасться. Сотні тисяч людей підбадьорились тим, що звільнення Криму невідворотнє, і вони на нього чекають.

"Говорити про тенденції, що тисячами і тисячами виїжджають з Криму цілодобово, нам зараз не доводиться, але все почнеться, як тільки будуть перші практичні удари по найважливішим військовим комунікаціям, що допомагають росіянам утримувати Крим під своїм контролем", - зауважив він.

Йдеться про міст через Керченську протоку, перекриття коридору через суходіл - Чонгар, удари по військових кораблях російського Чорноморського флоту.

"Якщо передумовою звільнення Криму буде знищення найважливіших з військової і психологічної точки зору, ми можемо допускатися того, які процеси розпочнуться в самій Росії, і я не виключаю якісь дезінтеграційні процеси, в тому числі в середовищі військово-політичного керівництва. І тому може бути симбіоз якихось військово-дипломатичних зусиль (в напрямку звільнення Криму, - Ред.), - додав Рефат Чубаров.

  • Вас також може зацікавити:

Звернення Буданова прозвучало на всіх радіостанціях окупованого Криму та у великих містах РФ: відео

Військове звільнення Криму у пріоритеті, та є варіанти - Рефат Чубаров

Остання лінія оборони: як окупанти окопуються у Криму