RU  UA

"Лінія Путіна": чому росіяни не витримають контрудара ЗСУ на південному напрямку

На Півдні України саме така ситуація, яку у військових підручниках називають "танконебезпечний напрямок": там степ, відкрита місцевість, де неможливо вистояти проти удару танкової колони, "танкового кулака", який збирають зараз наші збройні сили. Тому російські окупанти вирішили зробити собі таку "лінію Путіна" і просто перекопати місцевість.

Про це розповів історик, військовий експерт Михайло Жирохов в ефірі Апостроф TV.

"Як показує досвід Другої світової війни, а іншого досвіду, на жаль, у нас немає, що це ні про що, тому що утримувати лінію фронту можливо тільки за рахунок населених пунктів або опорних пунктів, будівництва яких я, наприклад, не бачу. Я бачу там будівництво якихось легких фортифікаційних споруд, які для танків, артилерії не є перешкодою, але це така імітація, що вони готуються відбивати удар. Цей удар можна відбити, тільки маючи другу лінію оборони, третю лінію оборони і достатньо резервів", - пояснив він.

Читайте також: Росіяни утримують позиції під Кремінною та Куп'янськом: оновлені карти боїв в Україні

Експерт додав, що в обороні легка піхота, яка по суті і є мобілізовані, показує себе краще, ніж в наступальних діях. Тому вони з військової точки зору роблять правильно, ставлячи в обороні свіжемобілізованих.

"Ті частини, які неможливо кинути на наступ під Бахмутом, під Авдіївкою, вони використають в якості оборонців. Така ж тактика була і у нас того року, коли кадрові частини були на певних напрямках, де був наступ, а тероборона, в тому числі київська тероборона, займала оборонні позиції", - зазначив Жирохов.

Як розповідав "Апостроф", за словами керівниці об’єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталії Гуменюк, росіяни готують удари на Великдень і ще одну сакральну дату.

  • Вас може зацікавити:

Ніхто заздалегідь це не обговорював: у Міноборони оцінили ризики витоку документів Пентагону для ЗСУ

Контрнаступ може початися пізніше: Шмигаль назвав можливу дату та причину

Москва і Пітер нецікаві: названі потенційні цілі для дронів у Росії