RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Популярний "психотерапевт" Спартак Субота влип у скандал: головні факти гучного розслідування

Медіапростір сколихнув новий скандал: відомий "психотерапевт" і співведучии YouTube-проекта "Підкаст-терапія" Спартак Субота став об'єктом розслідування. Його автори звинувачують популярного психолога у брехні, називаючи шахраєм та самозванцем.

Дані розслідування, яке провів психотерапевт Ілля Полуденний, опубліковано в онлайн-медіа "Свідомі". Крім цього, у Youtube було презентовано п'ятисерійний документальний фільм "Сатердей. Людина, що грає виставу".

Читайте також: Прощай репутація: співзасновник Tabasco влип у мовний скандал і викликав хвилю гніву

Відповідно до даних розслідування, Спартак Субота (справжнє ім'я - Олександр, що підтвердили його приятелі та одногрупники) не навчався в жодному медичному виші. Як виявилося, Субота навчався у НПУ імені М.П. Драгоманова за спеціальністю "психологія" та отримав кваліфікаційний рівень "бакалавр".

"Якщо це так, то він видавав себе за не лише лікаря-психіатра, а й психологом та психотерапевтом працював незаконно", - вважають автори розслідування.

Журналісти також підозрюють, що Субота не писав своїх наукових праць самостійно, тому що його тези зі статей іноді зовсім протилежні озвученим на підкастах.

Крім цього, зірковий "психотерапевт" звинувачується у порушенні етики, вступаючи у сексуальні стосунки з клієнтками. Ці дані оприлюднив психолог Артем Осипян, виходячи з інформації, отриманої від колишніх клієнток Суботи.

Як стверджують автори розслідування, Субота також ніколи не працював у Службі безпеки України, хоча згадується як психолог групи швидкого реагування СБУ. Насправді він працював у приватній правоохоронній фірмі ТОВ "Союз безпеки України", але ніколи не говорив, яку саме "СБУ" має на увазі. Чоловік маніпулював подібністю абревіатур і не уточнював, як вони розшифровуються.

При цьому автор розслідування виявив, що Субота співпрацював з аналітичним дослідницьким центром "Seetarget", що пов'язаний із прихованим піаром політичних сил, зокрема нині забороненим ОПЗЖ.

Спартак Субота прокоментував озвучені на його адресу розслідувачами звинувачення у своєму Telegram-каналі.

"Я чудово знаю про історію, яка потрапила в медійний простір. На жаль чи на щастя у мене немає вільних 5-6 годин, проте почувши деякі фрагменти, мені теж є що сказати", - написав він.

Щодо звинувачень у неетичній поведінці, то він радить "підготувати більш аргументовані звинувачення, визнані судом. Інакше це просто наклеп".

Вас може зацікавити:

Скільки в Україні залишилося "ватників" після 24 лютого: соціолог назвав цифру

"Ми втомилися від війни": у Полтаві підлітки влипли у скандал через відпочинок під російську попсу

Схиляю голову: соліст гурту Scorpions захопився силою духу українців