RU  UA

У Маріуполі окупанти проводять "чистки": що зараз відбувається у місті та околицях

У окупованому росіянами Маріуполі вже третій тиждень тривають зачистки після вибуху автомобіля чиновника так званої "ДНР" Михайла Москвина, що очолює "поліцію" в місті.

Про це розповів радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в ефірі Апостроф TV.

"Шукають будь що, за що можна зачепитися: гаджети, літературу, прапори, символіку, вишиванки. Якщо щось знаходять, людина їде одразу в центральний райвідділ, там катівня, там з неї намагаються в різний спосіб вибити показання щодо співпраці з Україною і з українськими спецслужбами, з українськими партизанами, і якщо з’ясовується, що людина в принципі ні до чого, хоча це і одразу було зрозуміло, її відпускають. Це в більшості випадків. Але є випадки, що замордовують до такого стану, що випускати вже нікого і арештованих везуть в тюрми", - розповів він.

Раніше, за його словами, людей звозили до Оленівки, а зараз це вже Донецьк, Макіївка, Горлівка. Також є інформація, що на території Росії вже повідкривали такі тюрми, де тримають цивільних українців, заарештованих за результатами фільтрації.

"Страшні речі, насправді, відбуваються. За що людина може бути заарештована? Це рандомний випадок. Знову ж таки, бачимо серед проросійського прошарку доноси, і це насправді окрема страшна історія. Тому що, якщо я хочу квартиру сусіда, я пишу донос. Ми читали про 37 рік часів Радянського Союзу – на жаль повторюється в Маріуполі, на щастя лише серед того маргінального проросійського прошарку населення, але страждають нормальні люди", - описав він страшні реалії російської окупації.

Читайте також: Через Маріуполь не перестрибнемо: наступ ЗСУ має чіткі завдання

Якщо взяти військовий стан, який склався навколо Маріуполя і в самому Маріуполі на сьогоднішній день, і стосується окупаційних військ, то останні тижні, за словами Андрющенка, спостерігається певне заморожування.

"Вони намагалися зібрати резерви і перекинути їх з території Маріупольського району на різні ділянки фронту, скоріше за все, вони готувалися до Вугледару, потім зупинилися, потім бачимо, що, все ж таки, невелику частину резерву було перекинуто на Вугледар з узбережжя Азовського моря. А все інше як завмерло. Тобто вони чогось чекають, скоріш за все, складається таке враження, чекають на початок нашого контрнаступу, не розуміють, звідки воно буде братися, і тримають резерви власне для цього", - резюмував радник мера Маріуполя.

Раніше "Апостроф" публікував фото з окупованого Маріуполя - людям доводиться жити в жахливих умовах.

  • Вас також може зацікавити:

А чи був Путін: у ГУР відкрили завісу візиту президента РФ до Маріуполя

Ворог готується до оборони Маріуполя: що зараз відбувається в окупованому місті

Під Маріуполем пролунали потужні вибухи