RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

4 сценарії війни в Україні від розвідки США: Данілов вказав на небезпеку

У відкритий доступ потрапили чотири сценарії розвідки США, які можуть вплинути на перебіг війни в Україні, включаючи загибель президентів України Володимира Зеленського та Росії Володимира Путіна, завдання ударів по Кремлю та інше. Усі вони "вкрай складні", а їх злив - небезпечний.

Таку думку висловив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону.

"Усі, хто коментує зараз, якщо вони не є військовими експертами, це їхня особиста думка на процеси, що відбуваються. Не знаю, для чого вони це зробили. Перше - це точно не наш сценарій. Це так звані апокаліптичні сценарії, де неможливе може відбуватися. Саме від цього потрібно відштовхуватися", - наголосив він.

Читайте також: США розширили обмеження проти Росії: хто потрапив до списку санкцій

Данілов додав, що ці сценарії "вкрай складні і мають бути певні обставини, щоб вони починали рухатися". Водночас він назвав "досить неприємною річчю" те, що пишуть про тих чи інших керівників України. Голова РНБО радить взагалі не зважати на такі сценарії.

"Я не знаю взагалі, для чого це з'явилося. Це дуже небезпечна річ. Я не хотів би проговорювати це питання і радив би всім не звертати увагу на такі сценарії", - резюмував Данилов.

Як повідомляв "Апостроф", прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що для успішного контрнаступу українській армії необхідно більше озброєнь, тому він може розпочатися не навесні, а влітку.

  • Вас також може зацікавити:

Витік з Пентагону: у Байдена зробили заяву про справжність документів

Наради Зеленського прослуховують США: CNN про "витік" документів Пентагону

Витік секретних документів США: Україні довелося змінити військові плани