RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Удар по Кремлю та смерть Зеленського: розвідка США розглядала 4 сценарії війни в Україні

Розвідка Пентагону розглядала найрізноманітніші сценарії розвитку війни в Україні, навіть загибель президентів України Володимира Зеленського та Росії Володимира Путіна, нанесення ударів по Кремлю тощо й у відомстві Олексія Резнікова вже прокоментували витік цих документів.

Про це пише видання The New York Times, яке через витік інформації отримало секретні документи розвідувального управління Міноборони США.

Читайте: Звідки взялися дані про 9 бригад: журналіст про інформацію з Пентагону

Аналіз документів розвідки окреслює чотири сценарії т.зв. "диких карт", які насправді є звичайним продуктом спецслужб та допомагає військовим з політиками змодулювати якісь події, оцінюючи різні варіанти дій, які можуть вплинути на обставини, у такому випадку на війну в Україні.

Сценарії включають смерть президентів РФ Володимира Путіна та України Володимира Зеленського, зміну керівництва Збройних сил РФ та удар України по Москві.

У документі є докладний опис, як кожна з таких ситуацій може гіпотетично вплинути на війну, на кшталт завершення бойових дій шляхом переговорів чи не мати значного впливу на хід війни.

Якщо Україна завдасть удару по Кремлю, це може призвести до ескалації, коли Володимир Путін у відповідь на суспільний резонанс розпочне повномасштабну мобілізацію та розгляне можливість застосування тактичної ядерної зброї, - йдеться у сценарії.

Власне, тому адміністрація Джо Байдена відмовляється надавати Києву ракети більшої дальності, оскільки це може спричинити різку ескалацію з боку Росії.

Нагадаємо, що у мережу злили нову порцію секретних документів США.

  • Вас може зацікавити:

Не тільки страх: яку реакцію викликав у Росії витік документів про контрнаступ ЗСУ

Витік секретних документів США: Україні довелося змінити військові плани

Вкид чи правда? Хто "злив" документи про контрнаступ України