RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Витік секретних документів США: Україні довелося змінити військові плани

Витік секретних документів Пентагону про плани США та НАТО щодо посилення української армії перед її контрнаступом, змусив Україну змінити деякі свої військові плани.

Про це заявило джерело, близьке до президента України Володимира Зеленського, пише CNN.

Зазначається, що частина секретних документів, опублікованих у мережі протягом останніх тижнів, розкривають ступінь проникнення США до Міністерства оборони Росії та російської ПВК "Вагнер". В основному, інформація йшла через перехоплені комунікації та людські джерела, які тепер можуть бути відрізані або поставлені під загрозу.

Крім того, документи містять дані про ключові слабкі місця в українському озброєнні, протиповітряну оборону, чисельність і готовність батальйонів на тлі підготовки ЗСУ до контрнаступу. Через витік Україна вже змінила деякі свої військові плани.

Читайте також: Йдеться не лише про Україну: у мережу злили нову порцію секретних документів США

Прес-секретар Пентагону Сабріна Сінгх заявила, що Міністерство оборони США продовжує вивчати і оцінювати достовірність документів, що потрапили у відкритий доступ.

"Було розпочато міжвідомчу роботу, зосереджену на оцінці впливу цих фотографій на національну безпеку США, а також на наших союзників і партнерів", - зазначила вона.

За словами прес-секретаря Пентагону, витік змусив Міноборони США вжити заходів з посилення контролю за потоком таких надсекретних документів, зазвичай доступних сотням людей в уряді.

Раніше "Апостроф" розповідав, яку реакцію в Росії викликав витік документів про контрнаступ ЗСУ.

  • Вас також може зацікавити:

Звідки взялися дані про 9 бригад: журналіст про інформацію з Пентагону

Це фейк: експерт висловився про витік даних із Пентагону

Вкид чи правда? Хто "злив" документи про контрнаступ України