RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Просимо у Бога захисту, миру та свободи: ПЦУ та Зеленський привітали українців з Великоднем

У неділю, 16 квітня, православні українці відзначають одне з головних церковних свят – Великдень.

"Апостроф" з нагоди такого дня оприлюднює привітання від президента Володимира Зеленського та Православної церкви України.

Читайте також: Великдень 2023: онлайн-трансляція святкового богослужіння в УГКЦ

Великдень 2023 – привітання від президента України Володимира Зеленського

За словами глави держави, взимку минулого року Росія принесла на українські землі повномасштабну війну, а з нею – смерть, біль та морок. Якщо у лютому 2022 року всі молилися, щоб Україна вистояла, а сьогодні – щоб перемогла та деокупувала захоплені регіони.

"417 днів - ми вже пройшли чималий шлях. Попереду у нас одна з найважчих вершин. Ми подолаємо її, разом зустрінемо свій світанок, коли над усією нашою країною зійде сонце - це синьо-жовтий прапор. Він неодмінно підніметься над усією нашою Богом даною землею, на всіх тимчасово окупованих чортами територіях", - продовжив Зеленський і додав, що незабаром український прапор замайорить на берегах Азовського моря, Сіверського Дінця, над териконами та горою Ай-Петрі в Криму.

Великдень 2023 – привітання від ПЦУ

У ПЦУ зазначили, що духовенство зараз молиться за одне - перемогу України у повномасштабній війні проти Росії. Священнослужителі вірять, що зло у вигляді росіян буде розбите, а світло та правда впораються з темрявою і лицемірством.

"Вітаємо зі світлим Воскресінням Христовим і бажаємо добра і духовної сили всьому українському народу. Ми просимо у Господа захисту, миру і свободи для кожного українця. Вітаємо один одного, сповіщаємо ближнім і далеким Божу перемогу над гріхом, злом і смертю, бо воістину Христос воскрес!" - додали до ПЦУ, вітаючи українців із Великоднем.

Окреме привітання оприлюднив предстоятель ПЦУ Епіфаній. Митрополит побажав, щоб Великдень зміцнював непохитність українців, надихав на відновлення незалежності нашої країни.

"Сердечно вітаю всіх вас із Воскресінням Христовим і бажаю добра і духовної сили всьому українському народу. Христос Воскрес!" - резюмував Епіфаній у святковому відеозверненні.

Раніше ми розповідали, як відзначити Великдень тим, хто пережив втрату.

Вас може зацікавити:

Великодній кошик: що потрібно і чого не можна освячувати

У Єрусалимі у храмі Гробу Господнього зійшов благодатний вогонь: фото та відео

Богослужіння на Великдень 2023: розклад у різних містах і де можна дивитися онлайн