RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Весілля в умовах війни: чи вимагають військові документи під час реєстрації шлюбу

Незважаючи на війну, громадяни продовжують працювати, навчатися та одружуватися. Але якщо приймати на роботу чи зараховувати на навчання чоловіків можливо лише після підтвердження того, що він перебуває на військовому обліку, то ситуація щодо одруження інакша.

Про це розповів заступник начальника територіального центру комплектування та соціальної підтримки - начальник сектору комплектування Київського міського ТЦК та СП полковник Олександр Коновалов виданню АрміяInform.

"Людина подає до відділу державної реєстрації актів цивільного стану документи. Згодом РАЦС подає до районного ТЦК інформацію, що зареєстровано шлюб чи розлучення. Там є відмітка про наявність військово-облікового документа. А якщо цього документа немає, то все одно заяву від громадянина у РАЦС приймають", - розповів Коновалов.

Читайте також: ЗСУ потрібні сили для наступу: чи буде мобілізація безробітних

Щодо того, які документи може пред’являти громадянин, якщо хоче отримати держпослуги, то це різні документи, передбачені для трьох категорій громадян.

"Для призовників - посвідчення про приписку до призовної дільниці, для військовозобов’язаних - військовий квиток чи тимчасове посвідчення, а для резервістів - військовий квиток", - зазначив держслужбовець.

Раніше ми писали, що в Україні можуть мобілізувати чоловіків старших 60.

Вас також може зацікавити:

Отримав повістку і що далі? Як працюють центри мобілізації

Повістка – це ще не все: як оскаржити висновок ВЛК

Чи можна оголосити призовника у розшук: роз'яснення юриста