RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Заплатив 10 тисяч: українець знайшов дивний спосіб уникнути мобілізації

В Україні на тлі чергової хвилі мобілізації військовозобов'язані громадяни вигадують різні способи ухиляння від служби в армії.

Про один з таких випадків розповів голова Всеукраїнської організації захисту прав споживачів фінансових та банківських послуг Олексій Лупоносов.

Читайте також: "Ухилянтів" ховали у вентиляції: в Україні накрили схему вивезення військовозобов'язаних за кордон

За його словами, громадянин для уникнення мобілізації, сфабрикував дорожньо-транспортну пригоду та домігся у суді умовного терміну.

Так, українець призовного віку, змовившись із жінкою, оформив фіктивну ДТП. Під час аварії він нібито збив її автомобілем.

Судді дав хабар за прохання засудити до трьох років умовно з випробувальним терміном 1,5 року. Це обійшлося чоловікові у 10 тисяч доларів.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми писали, що в Україні викрили оригінальну схему переправлення військовозобов'язаних чоловіків за кордон. Ухилянтів у вигляді пацієнтів перевозили у "швидкій".

  • Вас також може зацікавити:

Повістка – це ще не все: як оскаржити висновок ВЛК

Чи можна оголосити призовника у розшук: роз'яснення юриста

Нюанси оформлення "білого квитка": чи звільняє він від призову до армії