RU  UA

Чому США проти ударів по Москві: експерт назвав причину

Сполучені Штати просять українців не завдавати ударів по містах Росії через те, що не хочуть вступати в ядерний конфлікт.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів політичний та громадський діяч Юрій Рашкін (США).

Читайте також: Ще один БПЛА? У Москві призупинив роботу аеропорт "Внуково"

"Уявити, що Володимир Путін подивиться на удар по Москві і скаже: ми впевнені, що Сполучені Штати тут абсолютно ні до чого, і це все злісні українці, - уявити це практично неможливо. Тому Сполучені Штати намагаються відтягнути удари по російській території. І не тому, що не можна бити по Росії, тому що Росія священна чи Росія прекрасна. Просто Росія ядерна", - пояснив експерт.

За його словами, американські військові не можуть ігнорувати цю можливість, і тому все, що з погляду американців може бути ескалацією, вони не наважуються робити.

"Все ж таки ми дуже серйозно сприймаємо можливість вступу НАТО до збройного конфлікту з Росією. Все, що може призвести до цього, зараз вважається негативним явищем. Потрібно розуміти, що таке ядерна загроза, і як вона сприймається і як на неї реагують на Заході, тому що реакція абсолютно протилежна тому, чого намагається досягти Путін, коли він думає, що він може залякати всіх, і таким чином його всі боятимуться", - зауважив Рашкін.

Водночас, те що зараз спостерігаємо - це залякування. Це означає, що проблему потрібно терміново вирішувати - озброєнням України до зубів.

"Але це не означає, що ми хочемо перевести це на ядерний конфлікт. Перемогти Росію в конвенційній війні в Україні нині вважається найреалістичнішим способом знищення могутності та сили Російської імперії", - наголосив Юрій Рашкін.

Нагадаємо, раніше експерти назвали потенційні цілі для дронів у Росії.

  • Вас може зацікавити:

У Підмосков'ї впав "український" безпілотник із вибухівкою: фото та всі подробиці

У Москві паніка: місто "атакував" синьо-жовтий дрон з написом "Слава Україні!" - фото

Три безпілотники літали над військовою частиною у Підмосков'ї