RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

В Україні окупанти стали менше гинути: британська розвідка назвала причину

Британська розвідка зафіксувала зниження динаміки загибелі російських окупантів в Україні у квітні, порівняно з попередніми місяцями. Причина, ймовірно, у тому, що армія РФ перейшла в оборону.

Про це йдеться у зведенні Міноборони Великої Британії про війну в Україні від 25 квітня.

У квітні 2023 року щоденні втрати росіян знизилися приблизно на 30% після того, як у січні-березні були особливо великими. На підставі щоденних зведень Генштабу ЗСУ, у британській розвідці підрахували, що втрати РФ знизилися від середніх показників 776 осіб на день до 568 у квітні.

Читайте також: Росія будує потужні зміцнення, але вони не зупинять український наступ - військовий експерт

"Розвідка не може перевірити конкретну методологію, яку використовує Україна, проте загальна тенденція швидше за все точна. З високою ймовірністю втрати РФ зменшилися після того, як їх зимові спроби наступу не досягли цілей, а зараз російські сили зосередилися на підготовці до очікуваного контрнаступу України", - зазначається у зведенні.

Крім того, наголошується, що в той час, як стан ґрунту навесні дійсно ускладнює ведення бойових дій, російська пропаганда прагне перебільшити вплив цього чинника на очікуваний контрнаступ України.

Як повідомляв "Апостроф", Офіс президента призначив відповідальних "кураторів" з числа топ-чиновників і депутатів, які мають допомогти бригадам, які готуються до контрнаступу, "закрити" всі потреби.

  • Вас також може зацікавити:

Окупанти змінюють тактику: експерт про ефективність ударів дронами по Севастополю

"Привиди Бахмуту": з'явилось відео роботи українських снайперів по окупантах

Складна работа триває: заява ЗСУ щодо інформації про заняття позицій на лівому березі Херсонщини