RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Як триває підготовка до великого контрнаступу ЗСУ: стали відомі подробиці

Україна активно готується до свого контрнаступу - Офіс президента призначив відповідальних "кураторів" з числа топ-чиновників та депутатів. Вони мають допомогти відповідним бригадам "закрити" усі потреби.

Про це пише "Українська правда".

Зазначається, що на початку квітня до глави Офісу президента Андрія Єрмака запросили кількох заступників глави Офісу президента, керівників силових відомств, топ-менеджерів з державної банківської та енергетичної сфер, кількох міністрів та депутатів, які виявили свою ефективність під час повномасштабної війни.

На зустрічі Єрмак повідомив присутнім, що для кожного є персональне завдання від президента: Зеленський хоче, щоб саме ці перевірені люди займалися комплектацією нових бригад для контрнаступу.

Читайте також: Складна робота триває: заява ЗСУ щодо інформації про зайняття позицій на лівому березі Херсонщини

Після цього присутні отримали матеріали з інфографікою про потреби "їх бригад". Таким чином, в ОПУ самі вирішили, кому та яку бригаду доручити.

"Учасники ж зустрічі відповідають за швидке комплектування - чого бригадам не вистачає, має бути знайдено "куратором". Не має значення як і де, але питання мають бути закриті", - пояснили автори матеріалу.

Співрозмовники видання на Банковій наголосили, що такий підхід до комплектування бригад не говорить про недовіру до військових, а має максимально їм допомогти.

"Багато чиновників і менеджерів точно знають, як правильно і швидко налаштувати ланцюжки поставки того, що потрібно бригадам тут і зараз. Ви ж розумієте, що дуже часто йдеться про політичні зв'язки всередині країни і за кордоном. Це все має прискорити оснащення бійців і отримати паралельний канал зв'язку з боку рядових бійців", – пояснило джерело з Банкової.

Як повідомляв "Апостроф", лейтенант, командир роти батальйону "Свобода" Нацгвардії Євген Оропай розповів, як "вагнерівці" бояться контрнаступу ЗСУ.

  • Вас також може зацікавити:

У росіян величезний страх втратити Донецьк - голова ради резервістів ЗСУ

Для контрнаступу ЗСУ треба три фактори - екскомандир "Айдару"

Наступні тижні та місяці будуть критичними: у США попередили про загострення ситуації на фронті