RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

20 травня

Всі новини

Складна работа триває: заява ЗСУ щодо інформації про заняття позицій на лівому березі Херсонщини

Американський Інститут вивчення війни (ISW) повідомив, що ЗСУ зайняли позиції на лівому березі Дніпра на окупованій частині Херсонщини. Водночас керівниця пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк закликає до інформаційної тиші, тому що в українських військових наразі триває дуже складна робота у тому районі.

Про це вона заявила в етері національного телемарафону "UAРазом".

Читайте також: Війна у 2023 році не завершиться: коли може початися новий контрнаступ ЗСУ

"Я хочу, щоб всі розуміли, що дуже складна робота триває, коли дійсно треба перетнути таку перешкоду як Дніпро, наприклад. Коли лінія фронту проходить такою широкою потужною річкою. Тому умови військової операції вимагають інформаційної тиші до тих пір, поки це не буде достатньо безпечно для наших військових. Тому тут треба набратися терпіння і навіть найкращим студентам Інституту вивчення війни", - наголосила Гуменюк.

Керівниця пресцентру оперативного командування "Південь" уточнила, що російські бойовики на лівобережжі Херсонщини намагаються прикриватися цивільними, створюючи "живий щит" на нових рубежах оборони, а також намагаються відтягнути більш потужні та підготовлені сили якомога далі.

У свою чергу, ISW посилається на відеопідтвердження перебування бійців ЗСУ на лівому березі Дніпра, яке розмістили російські воєнкори 22 квітня. Відео показує, що українські воїни зайняли позиції на березі Дніпра на північ від Олешок, просунувшись до північної околиці населеного пункту на трасі Е97.

За словами аналітиків ISW, відеокадри показують, що ворог не контролює острови на річках Кінка та Чайка (менш ніж за пів кілометра на північ від геолокаційних позицій українських воїнів в районі Антонівського мосту).

Крім того, за інформацією російських блогерів за 20 і 22 квітня, ЗСУ вже кілька тижнів утримують позиції на східному березі Херсонщини. Вони встановили стабільні лінії постачання та постійно здійснюють там вилазки. Це також вказує на відсутність контролю окупантами цього району.

У звіті ISW додали, що є велика ймовірність, що станом на 22 квітня, противник не контролює ще деякі острови в дельті Дніпра на південний захід від Херсона.

Раніше ми публікували прогноз експерта, що робитимуть окупанти під час контрнаступу України.

  • Вас також може зацікавити:

Туман війни: ЗСУ готують дві наступальні операції

Путін не залишив вибору: чи будуть ЗСУ бити по Росії західною зброєю

Наступні тижні та місяці будуть критичними: у США попередили про загострення ситуації на фронті