RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Постановка на військовий облік: де можуть вимагати документ з військкомату

В Україні всі військовозобов'язані чоловіки мають ставати на військовий облік, а у деяких випадках документи про постановку до ТЦК є необхідністю – це обов'язково при перетині кордону, прийнятті на роботу чи зарахуванні на навчання.

Про це повідомляє "Апостроф", посилаючись на матеріали Міністерства соціальної політики.

Так, у вищезазначених випадках військовозобов'язаний повинен надати документ, який підтверджує, що він перебуває на військовому обліку.

Читайте також: ЗСУ потрібні сили для наступу: чи буде мобілізація безробітних

У випадку шлюбу чи розлучення, РАЦС зобов'язаний подати інформацію до районного ТЦК, що містить відмітку про наявність військово-облікового документа. У разі його відсутності заяву просто не приймають.

При цьому, наразі законодавство не накладає жодних обмежень на лікування військовозобов'язаних в закладах охорони здоров'я.

Раніше ми писали, що в Україні можуть мобілізувати чоловіків старших 60.

  • Вас також може зацікавити:

Отримав повістку і що далі? Як працюють центри мобілізації

Повістка – це ще не все: як оскаржити висновок ВЛК

Чи можна оголосити призовника у розшук: роз'яснення юриста

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.