RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

В Одесі затримали депутата облради із дружиною: що їм інкримінують

Посадовець військової частини вимагав у підлеглих військовослужбовців віддавати йому частину коштів, а один із депутатів Одеської обласної ради разом із дружиною у складі організованої злочинної групи намагались заволодіти приміщеннями АТ "Укрпошта" поблизу прибережної захисної смуги в селищі Затока та незаконно відчужити землі сільгосппризначення загальною площею майже 280 га.

Про це інформує прес-центр СБ України.

Учасники оборудки підробили документи на право власності та через підконтрольного нотаріуса зареєстрували ділянку на підставних осіб й передали переоформлене держмайно у володіння афілійованій комерційній структурі.

Читайте: З військових вимагали до 30 тисяч від бойових виплат: у ДБР розкрили подробиці посадовців-хабарників

Як уточнюють у обласній прокуратурі, у такий спосіб протягом 2019-2023 років зловмисники заволоділи 78 земельними ділянками загальною площею 271 га та базою відпочинку "Укрпошти", спричинивши державі та територіальній громаді майже 24,6 млн грн збитків.

У даний час будівлі і прилегла територія Укрпошти на чорноморському узбережжі повернуті у власність держпідприємства, а на земельні ділянки накладено арешт.

Депутату повідомлено про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою з альтернативою застави 24,5 млн грн. Дружину депутата також взято під варту з альтернативою застави у сумі 8 млн грн.

У той же час, за інформацією УП, підозру вручили Лесі та Миколі Дерев'янко. Леся – троюрідна сестра нардепа від партії "Європейська солідарність" Олексія Гончаренка, Микола – депутат від "ЄС" в Одеській облраді.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності, йдеться у повідомленні СБУ.

Нагадаємо, що на Одещині правоохоронці затримали шахрая, який видурював гроші у рідних українських воїнів, що загинули під час повномасштабного вторгнення РФ.

  • Вас може зацікавити:

СБУ затримала російського агента, який "зливав" окупантам інформацію про оборону заводів на Одещині. Фото

В Україні судитимуть екс-нардепа від ОПЗЖ: загрожує 15 років в’язниці

Молився за Путіна та "вагнерівців": СБУ затримала послушника Почаївської лаври