RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Літні канікули в Європі: коли будуть відпочивати школярі

Понад пів мільйона українських дітлахів вимушено навчаються у школах за кордоном через війну в рідній країні, однак зовсім скоро там розпочнуться літні канікули.

"Апостроф" зібрав інформацію, коли будуть відпочивати школярі у країнах Європи у 2023 році.

Навчальні заклади європейських країн вже публікують інформацію про тривалість літніх канікул. Зокрема, такі відомості оприлюднили у Польщі, Німеччині, Чехії, Франції та Британії. У різних країнах дати суттєво різняться.

Польща

У Польщі завершаться дидактичні та виховні заняття у школах 23 червня. Літні канікули стартують 24 червня і завершаться 31 серпня 2023 року.

Чехія

У чеських школах кінець навчального року припадає на 30 червня. Літні шкільні канікули відбудуться з 1 липня по 3 вересня.

Німеччина

У Німеччині у кожній федеральної землі завершення навчального року різниться. За інформацією Niedersachsen, у Баден-Вюртемберзі літні канікули триватимуть з 27 липня по 9 вересня. У Берліні з 13 липня по 26 серпня, у Бремені з 6 липня по 16 серпня, у Гамбурзі - з 13 липня по 23 серпня. З повним списком можна ознайомитися за посиланням.

Франція

У французьких навчальних закладах канікули заплановані з 9 липня. Там учні відпочиватимуть до 3 вересня 2023 року.

Велика Британія

В Англії шкільні канікули також можуть відрізнятися у містах, проте загалом мають стартувати доволі рано - з 17 квітня, однак і триватимуть не до кінця літа, а лише до 21 липня 2023 року.

Водночас в Уельсі літні канікули почнуться лише з 24 липня і триватимуть до початку осені. Діти сядуть за парти 1 вересня 2023 року.

У Шотландії шкільні канікули триватимуть шість-сім тижнів: з 23 червня по 16 серпня 2023 року.

У Північній Ірландії літні канікули мають початися з 1 липня, однак коли закінчаться – уточнюється.

За даними Міністерства освіти України, станом на початок серпня 2022 року за кордоном перебували 641 тисяча українських дітей шкільного віку. 506 тисяч українських дітей 1 вересня розпочали навчальний рік у школах Європейського союзу. Проте цифра не враховує дітей, які навчаються у Великій Британії, США, Канаді, інших країнах, що не входять у єврозону.

Раніше ми писали, коли українських школярів відправлять на літні канікули.

  • Вас може зацікавити:

Українці висловилися про своє ставлення до російської мови в школах: результати опитування

В українських школах хочуть запровадити корисне нововведення

Українська мова і математика - обов’язкові: ухвалено важливий закон про НМТ-2023 для випускників