RU  UA

Окупанти почали зводити укріплення і вогневі точки в Маріуполі, чекаючи контрнаступу ЗСУ, — Андрющенко

Росіяни, які грунтовно пограбували окупований Маріуполь, в очікуванні контрнаступу ЗСУ будують там укріплення і вогневі точки.

Про це розповів радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко в ефірі Апостроф TV.

"Деревину завозять в порт, завозять в районі того самого Невського (мікрорайон Маріуполя – "Апостроф") – там знаходиться відповідна база, де йде перевалка і "зубів дракона", і тому числі деревини. Деревиною облаштовують частину рвів, які побудовано за "зубами дракона". Це вже не настільки для протитанкових загороджень, які будують росіяни навколо Маріуполя, скільки для облаштування вогневих позицій", - пояснив він.

Читайте також: Працювала на ФСБ та "здавала" захисників Маріуполя: у Полтаві затримали суддю

За словами Андрющенка, росіяни дійсно потужно укріплюються – як навколо міста, так і частково безпосередньо в місті. Навіть всередині міста починають будувати ешелоновану оборону. Біля кожного мосту, навіть на сміттєзвалищі розпочалося будівництво окремого великого укріплення. Окупанти очікують, що з того боку зокрема наші ЗСУ будуть наступати з правобережної частини Маріуполя на правобережну частину, з попереднього досвіду битви за Маріуполь.

"Тож будівництво оборонних споруд продовжується по всій ділянці Маріупольського району по всім напрямкам, і продовжується всередині міста", - резюмував радник міського голови Маріуполя.

Як розповідав "Апостроф", окупанти проводять "зачистки" у Маріуполі та тероризують місцевих жителів.

  • Вас також може зацікавити:

У Маріуполі підірвали авто окупантів: усі подробиці

А чи був Путін: у ГУР відкрили завісу візиту президента РФ до Маріуполя

Не чекаючи на деокупацію: жителі Маріуполя можуть отримати компенсацію