RU  UA

Росія влаштувала масштабне пограбування Маріуполя: спливли скандальні подробиці

Росіяни продовжують грабувати тимчасово окупований Маріуполь – завод "Азовсталь" передали під контроль так званої "Корпорації розвитку Донбасу", яка може належати пітерській компанії, а також аудиторській фірмі, що входить до складу американської корпорації.

Про це в ефірі "Апостроф TV" розповів радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

За його словами, саме через вищезгадану структуру відбувається масштабне пограбування міста.

"Зрозуміло, чим саме розраховуються з представниками влади Пітера, які серед перших приїхали до Маріуполя, щоб "допомагати" і "відновлювати". Губернатор Ленінградської області Бєлов постійно їздить до нашого міста", - заявив він.

Читайте також: ”Їх завжди кинуть”: мер Мелітополя про ставлення окупантів до зрадників

Андрющенко підкреслив, що в рамках розслідування з'ясувалося, що всі нитки ведуть до пітерської компанії та фірм-одноденків навколо неї та до однієї аудиторської фірми, яка входить до складу американської корпорації.

"Думаю, що сьогодні-завтра ми опублікуємо про те, що нам стало відомо, щоб звернути увагу західних партнерів. Якщо гроші, отримані на пограбуванні наших територій, якимось чином легалізуватимуться через США чи країни ЄС, то це взагалі ненормальна ситуація. Виходить, що "Азовсталь" віддали пітерцям, а Комбінат Ілліча віддали кадировцям", - резюмував радник міського голови Маріуполя.

Раніше ми писали, що російські окупанти інтенсифікували процес "паспортизації" населення в Мелітополі та окрузі, водночас запровадивши деякі "нововведення".

Вас може зацікавити:

Чорнобаївка №2: боєць ЗСУ розповів, чого очікувати від росіян у районі Вугледару

Війна завершиться операцією в Криму, але не в 2023 році – австралійський генерал

У Маріуполі окупанти проводять "чистки": що зараз відбувається в місті та околицях