RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Працювала на ФСБ та "здавала" захисників Маріуполя: у Полтаві затримали суддю

Співробітники СБУ викрили голову Полтавського районного суду, яка працювала на ФСБ та "зливала" дані про військових, котрі захищали Маріуполь.

Про це інформує пресцентр спецвідомства.

Читайте також: Знищував українську символіку: під Бахмутом загинув відомий колаборант із Куп'янська

За версією слідства, на російську спецслужбу жінка вийшла за власної ініціативи на початку війни. Тоді вона працювала у Бердянську Запорізької області суддею у міськрайонному суді. Після окупації південного міста вона добровільно залишилась там проживати далі.

"Там вона "познайомилась" з представником ФСБ і дала йому згоду на негласне співробітництво на користь країни-агресора”, - йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, наприкінці березня минулого року вона передала росіянам інформацію про переміщення трьох бійців окремого загону спецпризначення"Азов" з Маріуполя до району Мангуша.

Завдяки чому окупанти намагалися виявити місцезнаходження українських військових. Також вона закликала інших працівників суду співпрацювати з росіянами. У разі відмови - здавала в російські каральні органи.

Влітку 2022-го вона виїхала на підконтрольну Україні територію, де влаштувалась до Полтавського райсуду. Співробітники СБУ викрили її і поетапно задокументували злочинні дії.

"На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі вирішується питання щодо відсторонення фігурантки від посади та обрання запобіжного заходу - тримання під вартою", - зазначають у СБУ.

Як розповідав "Апостроф", раніше СБУ викрила зрадників на підприємстві в Одесі.

  • Вас може зацікавити:

В одному з київських монастирів затримали проросійського блогера: фото

Передавав ворогу дані про ЗСУ: під Києвом затримали агента ФСБ, фото

Навів російські ракети на лікарню: в Лимані піймали колаборанта