RU  UA

В Кремлі злі і стривожені: ексагент КДБ оцінив можливість "жесту доброї волі" росіян в Криму

Росіяни навряд чи допустять "жест доброї волі" в Криму, його будуть захищати за будь-яких втрат.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів колишній співробітник Зовнішньої розвідки КДБ СРСР, доцент кафедри психології КНУ Олександр Зеленько.

Читайте також: Готують шляхи відходу: мер Мелітополя про настрої серед окупантів

За його словами, жодних об’єктивних ознак паніки в Криму немає.

"Вони злі і стривожені, але не припускають можливості втечі. Вони підуть на будь-які втрати, але будуть його захищати. Тому коли СБУ кажуть, що легко викинуть росіян з Криму, то це не відповідає дійсності. Жесту доброї волі там точно не буде", - вважає він.

Для того, щоб запрацювали дипломатичні канали, потрібне бажання домовлятися, а зараз такого бажання немає. Щоб у Росії воно з’явилося, потрібні одна-дві успішних наступальних операції. Тоді можна вмикати дипломатичні важелі.

Тому зараз жодних перспектив дипломатичного врегулювання проблеми Криму немає. Завдання президента РФ Володимира Путіна - повернення Росії до кордонів Радянського Союзу. Він не може спинитися, адже висловлює бажання всіх росіян: "всіх захопити і знищити".

"Кожен росіянин є винуватцем війни. Для них мирне життя - це поразка. Ідея МВС після війни роззброїти українців - злочинна. Нам потрібно добитися того, щоб в кожному домі була зброя і кожен українець умів нею володіти. Ми стоїмо перед лицем ворога, котрий хоче знищити нас повністю. Тому народ має бути завжди озброєний. І якщо держава не довіряє своїм громадянам захист країни, то це проблема держави", - пояснив Олександр Зеленько.

Як повідомляв "Апостроф", Іван Федоров раніше розповідав, що окупанти намагаються зміцнювати сухопутний коридор до Криму на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

  • Вас може зацікавити:

Це вже поле бою: військовий експерт пояснив, навіщо бити по об'єктах у Криму

"Має ознаки безхазяйності": окупанти у Мелітополі відбирають житло місцевих жителів

Скоро окупація закінчиться: росіяни масово вивозять рідню із Криму та продають майно