RU  UA

Назрівали давно: боєць ЗСУ про конфлікти між Пригожиним та Міноборони Росії

У Росії конфлікти між силовиками та приватними військовими компаніями назрівали давно, адже вони непідконтрольні Міністерству оборони.

Про це розповів військовослужбовець та голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

Читайте також: Що відбувається у Бахмуті і куди тікає "Вагнер" - речник Східного угруповання ЗСУ

Російський Генштаб практично втратив контроль над військами ще в перші дні вторгнення.

"Вони так і не зуміли придумати іншої тактики, ніж лобові атаки. Конфлікти у них назрівали давно. Приватні компанії неконтрольовані Міністерством оборони. Вони не є мілітарними структурами в суворому сенсі. Їхня задача - виконувати задачі, які не хоче робити Генштаб. Їхнє завдання бути гарматним м’ясом", - пояснив військовослужбовець.

У керівника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина спрацював інстинкт виживання. Він скористався своїм медійним впливом, щоб безкарно говорити про проблеми російської армії.

"Це змусило Герасимова і Путіна стурбуватися, що Пригожин з Кадировим можуть об’єднатися. Тому Вагнеру виділили боєприпаси. Проте цих виступів йому ніхто не забуде. Певне політичне лоббі зараз отримало картбланш. Знову повернули Суровікіна, який має рятувати найбільш боєздатні підрозділи. Це говорить про те, що ні Герасимов, ні Шойгу не змогли скористатися своїм шансом і їхній вплив зараз знову знижується. Таке взаємопоборювання серед ворога нам грає на руку", - пояснив він.

Використання застарілої техніки - вимушена необхідність для Росії. Це дасть можливість ще якийсь час підтримувати вогневу міць. Тим часом в Україні повністю змінилася протитанкова зброя, яка зараз є найсучаснішою, вважає експерт.

"Росія має величезну кількість снарядів. Вони знімають їх зі складів і також продовжують виробляти. Але вони не можуть зараз виробляти необхідної кількості стволів. Через це знижується точність стрільби. Тим часом при їхній інтенсивності вогню, їм потрібно змінювати стволи кожні три тижні", - додав Іван Тимочко.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав, чому Євген Пригожин влаштував демарш під Бахмутом.

  • Вас може зацікавити:

Пригожин, Золотов і Кадиров уже почали діяти, - політичний експерт про сценарій путчу в Москві

"Ми підемо в історію": Пригожин анонсував закриття ПВК Вагнер

Кремль його використав: Путін може ліквідувати Пригожина