RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

"Вагнерівці" не виходили з Бахмута: в ISW спростували заяви Пригожина

Нездатність керівника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина, вояки якого втікають з поля бою, виконати свою погрозу відходу з Бахмута свідчить про те, що він усвідомлює свою залежність від Міноборони Росії.

Про це про це йдеться у звіті ISW.

Читайте також: Назрівали давно: боєць ЗСУ про конфлікти між Пригожиним та Міноборони Росії

Пригожин спробував шантажувати Міноборони Росії, щоб воно змінило пріоритети наступу на Бахмут і надалі він міг самостійно заявити про перемогу перед запланованим українським контрнаступом.

Він розкритикував посадових осіб, відповідальних за розподіл боєприпасів, за безглузде збереження снарядів та за те, що російські військовослужбовці гинуть у бою.

"Він, ймовірно, очікував, що Міноборони Росії повністю поступиться його вимогам, ризикуючи відмовитися від своїх власних цілей на користь регулярних російських сил, але зрозумів, що він не може виконати свій ультиматум. Пригожин також, мабуть, усвідомив, що він має не так багато важелів впливу на Міноборони Росії, як він собі уявляв", - йдеться в матеріалі.

В результаті Пригожин заявив, що ПВК "Вагнера" не вийде з Бахмута до визначеного ним терміну 10 травня, незважаючи на те, що Міноборони Росії не надало додаткові снаряди.

Вас може зацікавити:

Гори трупів та істерика: чому "кухар" Путіна влаштував демарш під Бахмутом

ПВК "Вагнер" залишає Бахмут: Пригожин назвав дату

Пригожин заявив про заміну "вагнерівців"на "кадирівців" у Бахмуті: в ISW назвали основний мотив