RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

"Пожирач" заряду: цю функцію на смартфоні краще відключити

Як не дивно, але вібросигнал, який ненав'язливо сповіщає про вхідні дзвінки та повідомлення на смартфоні, пам'ять якого, до речі, потребує регулярного чищення, є класичним "пожирачем" енергії акумулятора, через що апарат доволі швидко розряджається.

Про це нагадує "Апостроф".

Вібрацію пристрою створює обертання двигуна, який таким чином споживає додаткову енергію. Тому закономірно, що чим частіше телефон вібрує, тим швидше він розряджається.

Читайте: 10 налаштувань для смартфону, які допоможуть зберегти заряд батареї

Аби заощадити енергію, рекомендується або ж повністю відмовитися від цієї функції, або ж вмикати її тимчасово, коли не хочеться пропустити важливий дзвінок під час якоїсь наради.

Вимикання вібросигналу

У налаштуваннях смартфоні на Android треба перейти до меню "Звуки та вібрація" та посунути вліво повзунок, розташований навпроти пункту "Вібрація під час виклику", таким чином деактивувати його роботу. Аби вібрація не спрацьовувала при оповіщеннях, в розділі "Сповіщення" треба вибрати потрібну програму та деактивувати функцію "Дозволити вібрацію".

На iPhone можна одразу відключити всі вібросигнали. Для цього треба відкрити "Налаштування" > "Спеціальні можливості" > "Вібрація" та вимкнути цей параметр.

Нагадаємо, раніше ми писали, чи потрібно вимикати на ніч Wi-Fi на телефоні, щоб він довше не розряджався.

  • Вас може зацікавити:

Чому телефон повільно заряджається: 5 найпоширеніших причин

Як прискорити заряджання телефону: 10 перевірених способів

Що не можна робити під час заряджання смартфона: основні помилки