RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

В Україні вбито рекордну кількість військових РФ: порівняння з втратами в інших війнах

Втрати російських військових за рік війни з Україною перевищили втрати СРСР та РФ у всіх війнах разом після Другої світової. Темп втрат окупантів теж значно перевищує втрати у минулих війнах.

Про це повідомляє секція “Дельта” групи “Інформаційний Спротив”.

Читайте також: Кількість вбитих окупантів наближається до 200 тисяч: свіжі дані Генштабу ЗСУ

За оцінкою Центру стратегічних і міжнародних досліджень, на кінець лютого цього року загальні втрати окупантів вбитими та пораненими - 200-250 тисяч людей, включно з 60-70 тисячами загиблих бойовиків "ЛДНР" й "вагнерівців".

Це перевищує втрати СРСР та РФ у всіх війнах після Другої світової разом узятих, як і темп втрат. Так, у Чечні під час Першої та Другої чеченських воєн російські війська втрачали 95-185 людей на місяць, в Афганістані втрати становили 130-145 солдат, а в Україні - 5-5,8 тисяч вбитих за цей період.

Під час Фінської (Зимової) війни 1939 року втрати Червоної армії склали орієнтовно 95 тисяч бійців, але Афганістан та інші подібні конфлікти з російськими загарбниками мали набагато менші наслідки. Під час Першої чеченської війни загинуло 4 103 російських бойовиків, ще 19 794 постраждали, а 5 334 зниклі без вісті.

Такі цифри тоді "шокували" росіян, тому під час Другої чеченської війни окупанти ударяли по містах артилерією й авіацією. Це призвело до зменшення втрат на стороні Росії: 4 572 смертей + 280 у Дагестані, а також 15 549 поранених. Загарбники теж так діяли у Грузії та Сирії, де були незначні втрати російських військових: 71 загиблий й 340 постраждалих у Грузії та, за даними експертів, 116 загиблих військових і близько 100 “вагнерівців” у Сирії.

Раніше ми розповідали, як Росія присвоїла собі перемогу у Другій світовій війні, "забувши" про подвиг мільйонів українців.

  • Вас може зацікавити:

Потужний дрон знищив на Херсонщині комплекс спостереження окупантів: відео

"Потєрь нєт (єсть)": як Росія втрачає своє найцінніше озброєння в Україні

Росія приховує масштаб катастрофи: підтверджені втрати армії РФ давно перевищили 22 тисячі вбитими