RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

У Раді пропонують спростити набуття громадянства України: кого це торкнеться

Верховній Раді пропонують підтримати законопроекти, які стосуються набуття громадянства і посвідки про тимчасове перебування.

Відповідні документи були зареєстровані у парламенті.

Зокрема, законопроектом №9295 пропонується спростити процедуру набуття громадянства України громадянами інших країн, яких переслідують за політичними мотивами. В якості прикладу автор документу наводить бійців полку Кастуся Калиновського, які воюють за Україну против російських загарбників.

Читайте також: Легальне перебування українців в Польщі: які важливі нюанси треба знати біженцям

"Бійці поділяють наші демократичні цінності, які обрали жити тут і воювати проти агресора, при цьому мають складнощі з отриманням громадянства. У законопроєкті пропоную спростити набуття громадянства. Зокрема, коли людина зазнала переслідувань через політичні переконання або проукраїнську позицію", - пояснив автор законопроектів, нардеп від фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко.

Інший документ №9296 стосується посвідчення на тимчасове проживання іноземців. Ця норма, якщо її схвалить Верховна Рада, діятиме на період воєнного стану та 30 днів після його скасування. В якості прикладу Гончаренко знов наводить білоруських добровольців, які прибули до України ще до початку повномасштабного вторгнення.

"(Добровольці - ред.) мали необхідні дозволи на проживання тут – але через те, що вони захищають Україну, мають труднощі з продовженням строку дії посвідчення. Важливі законопроєкти, які необхідно розглянути. Треба вирішити питання людей, які дійсно стоять на боці України і можуть зазнати переслідувань на батьківщині", - резюмував Гончаренко у своєму Telegram-акаунті.

Читайте також матеріал: В'їзд та виїзд з України: важливі нюанси для тих, хто планує повернутися до ЄС

Вас може зацікавити:

Кому з українців не виплатять за тимчасове розміщення: озвучено категорії

Паспорт треба заслужити: закон про іспити на громадянство підписано

В Україні хочуть запровадити іспит на отримання громадянства: за що проголосувала Рада