RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

В Україні хочуть запровадити іспит на отримання громадянства: за що проголосувала Рада

У вівторок, 18 листопада, Верховна Рада ухвалила законопроект, який передбачає, що іноземець, який хоче стати громадянином України, зобов'язується протягом двох років скласти іспити з основ Конституції та історії України та на володіння державною мовою. Якщо не здасть, то позбудеться громадянства.

Відповідний законопроект №7606 про внесення змін до законів України "Про громадянство України" та "Про забезпечення функціонування української мови як державної" про умови ухвалення громадянства України підтримали 309 народних депутатів.

Аналогічні умови для прийняття громадянства України встановлюються і для осіб, які мають визначні заслуги перед Україною та прийняття якими громадянство України становить державний інтерес для України, або які в установленому законодавством України порядку проходять військову службу за контрактом у Збройних Силах України. Йдеться також про нагороджених державною нагородою або тих, хто отримав дозвіл на тимчасове проживання.

Читайте також: Рада скасувала призов на термінову службу під час війни: що змінилося

Складання іспитів з основ Конституції України та історії України здійснюється у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Законопроект також зобов'язує претендентів на громадянство України володіти державною мовою відповідно до рівня, визначеного Національною комісією зі стандартів державної мови.

Як повідомляв "Апостроф", 18 листопада Верховна Рада також визнала суверенітет Ічкерії - ухвалу парламенту підтримали 287 депутатів. 64 депутати не голосували зовсім, але проти не проголосував ніхто.