RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Справа ексрозвідника Романа Червінського: полковника готові взяти на поруки

Суд залишив під вартою виконувача обов'язків командира однієї з частин Сил спецоперацій ЗСУ, полковника Романа Червінського. Його підозрюють у перевищенні влади під час операції з викрадення літака РФ.

Про таке рішення Київського апеляційного суду повідомляє видання "Українська правда".

Засідання суду відбувалося за зачиненими дверима, хоч захист виступав проти цього. Пояснили це секретною інформацією про армію та воєнні операції.

Захист Червінського розповів, що під час засідання просили скасувати арешт через відсутність ризиків, а також через те, що він добровільно мобілізувався на початку війни, утримує трьох неповнолітніх дітей, дружину та матір. Саму підозру адвокати вважають необгрунтованою.

Прокурор не захотів давати журналістам коментарі після засідання.

Читайте також: Росія приховує масштаб катастрофи: підтверджені втрати армії РФ давно перевищили 22 тисячі вбитими

Як розповів член парламентської фракції "Європейська солідарність" Володимир Ар'єв, його клопотання про взяття Червінського на поруки проігнорували. Він назвав це політичною помстою з боку Офісу Президента.

"Моє клопотання апеляційному суду Києва про взяття Романа Червінського на поруки, судді Юрдига О.С., Фрис Т.В. та Мельник В.В. проігнорували. Офіцера залишили під вартою. Політична помста ОП триває - за чесно названі Червінським прізвища керівників офісу президента, які зірвали спецоперацію проти вагнерівців у 2020", - написав він у Facebook.

За інформацією ЗМІ, українські військові кілька місяців вербували російського пілота для викрадення літака. З-поміж них був і Червінський. Згодом у Службі безпеки зазначили, що "операцію" проводили попри заперечення СБУ та без надання згоди відповідних держорганів. У підсумку ворог отримав дані про розміщення на аеродромі "Канатове" на Кіровоградщині військових Повітряних сил та українських літаків, після чого росіяни обстріляли летовище.

Пізніше Червінському повідомили про підозру у справі про обстріл росіянами аеродрому "Канатове". Наприкінці квітня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту без права застави.

Нагадаємо, в Україні після скандалу із завищеними цінами військові частини з 24 квітня 2023 року почали публікувати в е-системі Prozorro інформацію про закупівлі, яка раніше була недоступною, і ціни продовжують шокувати.

  • Вас може зацікавити:

Преміальна справа: Андрій Коболєв відповість за "Газпром"

НАБУ прийшло з обшуками до Коломойського: журналісти дізналися подробиці

Чи посадять Коломойського: експерт висловився про долю олігарха