RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Українська ППО помножила на нуль російський "аналоговнєт": що відомо про ракету "Кинджал". Фото

Цієї ночі Київ пережив одну з наймасовіших атак російських окупантів. Над столицею було знищено 9 крилатих ракет "Калібр", три балістичні ракети комплексу "Іскандер М" та 6 новітніх аеробалістичних ракет "Кинджал".

"Апостроф" розповідає, чим небезпечна ракета "Кинджал" та в чому унікальність досягнення української ППО.

Повітряні сили ЗСУ повідомили, що вночі російські окупанти атакували Україну з північного, південного та східного напрямку 18 ракетами різних типів повітряного, морського та наземного базування.

Читайте також: Всі "Кинджали" збиті, це справжній "Залізний купол": екс-командувач ДШВ оцінив роботу української ППО

"З шести літаків МіГ-31К було випущено шість аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал", 9 крилатих ракет "Калібр" - з кораблів у Чорному морі і три ракети наземного базування (С-400, "Іскандер-М"). знищено силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗС України ”, - йдеться у повідомленні.

Що таке "Кинджал"

"Кинджал" це авіаційний ракетний комплекс із високоточною гіперзвуковою аеробалістичною ракетою. У Росії стверджують, що ця зброя здатна знищувати бойові кораблі НАТО, системи протиракетної оборони та наземні об'єкти. "Кинджал" - це не зовсім нова розробка окупантів, а модифікована версія балістичної ракети системи "Іскандер" повітряного базування. За рахунок цього вона має велику стартову швидкість та дальність завдання удару.

Характеристики ракетного комплексу "Кинджал"

Ракета "Кинджал" після скидання в заданій точці летить із гіперзвуковою швидкістю, перевищуючи швидкість звуку в 10 разів, здійснюючи при цьому маневрування на всіх ділянках траєкторії польоту, що дозволяє їй долати всі наявні системи протиповітряної та протиракетної оборони. Загальна конструкція ракети схожа на ракету комплексу "Іскандер", але має модифіковану систему наведення. Вона здатна вражати як нерухомі, і мобільні цілі. Дальність польоту ракети становить 2 тисячі кілометрів, а при запуску з літака Ту-22М3 – понад 3 тисячі кілометрів. Бойова частина еквівалентна 4 тисячам кілограм тротилу. Після пуску ракета підіймається на висоту близько 20 км, а потім падає на ціль, як балістична ракета. Тому її важко перехопити системам ППО.

З чого можуть запускати "Кинджал"

Основним носієм ракет комплексу "Кинджал" є модифікований літак МіГ-31К. Один борт здатний нести одну ракету. У 2018 році Росія почала працювати над інтеграцією системи "Кинджал" з бомбардувальником Ту-22М, здатним нести чотири ракети. Також носієм може стати літак Су-57, але це близька перспектива.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що, за словами головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, Росія била по Києву "Кинджалами".

Вас також може зацікавити:

Французькі Storm Shadow: що відомо про ракети SCALP-EG, які пообіцяв Україні Макрон

Кремль готує ґрунт для визнання Пригожина зрадником, "міжусобиці" розгораються

Окупантам наказали атакувати в усіх напрямках: військовослужбовець ЗСУ розповів про ситуацію в Луганській області