RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Чи очікувати українцям значного потепління: прогноз синоптика до початку літа

В Україні третя декада травня 2023 року буде відчутно теплішою, ніж друга. Очікується, що на південному сході під кінець травня температура сягне літніх +25 градусів.

Про погоду до кінця травня розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха для NV.

Читайте також: Буде багато сонця та дощів: календар погоди у Києві у травні та червні

За її словами, початок цього тижня характеризуватиметься підвищенням температури, особливо уночі. Так, нічна температура становитиме +8…+13 градусів, а вдень - +18…+23. У подальші дні навіть +24, практично по всій території країни. Тільки на сході 16 та 17 травня вночі буде дещо холодніше - +5…+10 градусів.

"Через те, що у нас зміняться повітряні потоки і з’явиться південна складова, повітря буде надходити більше тепле, південне, тому й підвищується температура - як у денні, так і в нічні години", - зазначила фахівець.

На Закарпатті та Прикарпатті температура буде нижчою, у діапазоні +14…+19 градусів. На високогір'ї Карпат вночі 0…+5 градусів, а вдень +7…+12 градусів.

У Києві очікується +21…+22 градуси протягом кількох діб.

"Нічна прохолода відступає, буде тепліше, і це відчуватиметься - ранки будуть не такі прохолодні", - зауважила синопткиня.

Під кінець тижня суттєвих змін погоди не очікується, окрім опадів. В країну завітає атмосферний фронт із заходу, який принесе дощі. Зокрема, 16 травня можливі опади у західній частині, там вдень прогнозуються короткочасні дощі та місцями грози.17 травня так само на заході, а також подібна погода зачепить трохи північні області.

Третя декада місяця очікується відчутно теплішою, зокрема, на південному сході можливі +25 градусів, додала Наталія Птуха.

Нагадаємо, глобальне потепління не обійде осторонь Україну, є кілька сценаріїв розвитку ситуації і в кожному з них, середня температура на території держави буде зростати.

  • Вас також може зацікавити:

На українців чекає "сезон дощів" і потепління до +25: синоптик дав прогноз на травень

Відпочинок у травні: астролог назвав сприятливі та небезпечні для поїздок дні

В Україну йде різке потепління: синоптик розповіла, де чекати травневого тепла