RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Як відмити від жиру витяжку: допоможуть продукти, що є на кожній кухні

Дбайливі господині знають, що на кухні, окрім чистої кухонної плити, дуже важливим приладом є витяжка. Якщо її довго не мити, пил та жир покриють витяжку брудом, який дуже важко відчистити.

"Апостроф" розповідає як почистити витяжку за допомогою підручних засобів.

Не секрет, що чищення витяжки можна легко за допомогою хімічних засобів. Однак, якщо у вас є алергія на них, краще обійтись звичайними інгредієнтами, які є на кухні.

Зокрема, такими як:

  • Харчова сода;
  • Господарське мило;
  • Оцет;
  • Лимон.

Читайте також: На кухні завжди буде приємний запах: простий лайфхак, який оцінять усі господині

Повітряні фільтри відмиють теплий мильний розчин та щітка. Господарське мило потрібно подрібнити та розвести в гарячій воді. Опустіть у мильну воду грати і залиште на 1-2 години. Коли вони відкиснуть, візьміть щітку та ретельно очистіть фільтр.

Також решітки можна замочити у гарячій воді, до якої перед замочуванням додати лимонну кислоту.

Переможе жир і звичайний столовий оцет. Ґрати слід покласти в тазик або миску з широким дном і залити оцтом. Залишіть їх замоченими на 10 хвилин, потім додайте дві столові ложки соди і зачекайте до завершення дії хімічної реакції. Потім витягніть грати і протріть їх губкою або щіткою.

За відсутності оцту можна використовувати лимон. Розріжте його навпіл і ретельно натріть грати. Залишіть на 20 хвилин, потім змийте теплою водою.

Зсередини витяжку можна відмити за допомогою соди, оцту та господарського мила. Натерте господарське мило розведіть у гарячій воді та нанесіть за допомогою губки на забруднені поверхні. Залишіть на 30 хвилин, потім протріть губкою.

Нерозбавлений оцет, лимонну кислоту чи сік лимона можна нанести на забруднені місця у витяжці. Потім взяти губку або ганчірку та ретельно протерти. Витяжку потрібно промити вологою ганчіркою, щоб ретельно змити залишки кислоти.

Раніше "Апостроф" розповідав про простий спосіб відчистити ручки на кухонній плиті.

Вас також може зацікавити:

Як зробити генеральне прибирання на кухні без "хімії": 5 дієвих лайфхаків

Допоможуть знайти багатство: п'ять речей на кухні з особливою енергетикою

Очистіть кухню від жиру за пару хвилин: лайфхак для