RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Кухонні хитрощі: шість способів очистити плиту від жиру

У процесі приготування їжі кухонна плита може покриватися липким шаром жиру, як, утім, і сковорідки, що стоять на її поверхні.

"Апостроф" пише поради господарок, як швидко та надійно навести лад на плиті.

Читайте також: Позбавтеся їх негайно: топ – 5 марних речей на кухні

Видалити плями можна різними засобами, у тому числі домашніми. Є шість способів, як видалити жир і бруд із плити за допомогою підручних засобів.

Оцет із содою

Необхідно змочити плиту оцтовою кислотою, а потім зверху посипати содою та дочекатися, коли закінчиться реакція. Через кілька хвилин потрібно зібрати весь бруд губкою і витерти плиту.

Рідке мило із содою

Треба на склянку гарячої води взяти пару ложок рідкого господарського мила і стільки ж соди. Нанесіть розчин на плиту, залишивши на кілька хвилин. Далі можна легко стерти залишки жиру та бруду губкою.

Гірчиця із содою

Гірчицю та соду потрібно змішати в рівних пропорціях і додати трохи води. Нанесіть пасту на плиту і через 15-20 хвилин витріть ганчіркою.

Соляний розчин

На одну столову ложку кухонної солі візьміть дві склянки води. Нанесіть розчин на поверхню та залиште на ніч чи навіть день. Сіль розтопить жир, після чого легко зможете очистити плиту.

Активоване вугілля

Засіб справляється з плямами від молока. Таблетки активованого вугілля потрібно подрібнити на порошок та посипати пляму, збризкати водою. Через пів години всі плями розмокнуть.

Кавова гуща

Залишки кави можна нанести на забруднену поверхню і втерти ганчіркою, після чого залишити на 2-3 хвилини та змити. Для скляних поверхонь такий спосіб не підходить.

Раніше ми писали, як позбутися неприємного запаху, що доноситься з кухонної раковини.

  • Вас може зацікавити:

Допоможе повернути лінолеуму блиск за 5 хвилин: ефективний засіб

Фарба на склі – не проблема: поради з миття вікон

Допоможе видалити пил з меблів: названо ефективний засіб