RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Північний фронт: Наєв оцінив готовність наступу ворога з Білорусі

Виходячи з імовірного характеру дій противника, Командування Об'єднаних Сил ЗС України здійснює комплекс заходів щодо забезпечення готовності угруповань військ, які боронять Північну операційну зону, до будь яких ворожих дій, починаючи з відбиття авіаційних та ракетних ударів, а також недопущення диверсій.

У цьому, як інформує КОС ЗСУ, запевнив Командувач Об’єднаних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його словами, станом на сьогодні противник не готовий вести наступальні дії на північному напрямку, у той же час передбачаються можливі сценарії розвитку ситуації.

Читайте: Війська РФ посилили обстріли північних областей: в Міноборони пояснили нову тактику окупантів

"Значну роль у стримуванні противника відіграє система інженерних загороджень, облаштування якої триває щодня", - наголосив генерал-лейтенант.

Він зазначив, що безпосередньо на державному кордоні та у глибині оборони нарощується система мінно-вибухових та невибухових загороджень, триває мінування місцевості, створення мінованих завалів, а також протитанкових ровів на ділянках доріг та шляхів імовірного просування противника.

Зокрема, повідомив командувач, за останні десять діб встановлено протитанкові мінні поля та загородження з використанням більше 5,5 тис. мін, а вздовж державного кордону вирито близько 1,5 тис. метрів траншей та 3,5 тис. метрів протитанкових ровів. Також було обладнано кілька десятків перекритих щілин, укриттів і вогневих позицій для особового складу, а також вогневих позицій для техніки.

Нагадаємо, на початку травня командування Об’єднаних сил ЗСУ перевірило оперативну ситуацію на північному кордоні та оцінило загрози наступу з боку Білорусі.

Вас може зацікавити:

Захист кордону на Сумщині посилено: генерал Наєв відвідав оборонців північних рубежів і жителів прикордоння, відео

Чи готує Росія новий наступ: Буданов дав чітку відповідь

Диктатор заслаб: які сценарії можливі у Білорусі у разі смерті Лукашенка