RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Захист кордону на Сумщині посилено: генерал Наєв відвідав оборонців північних рубежів і жителів прикордоння. Відео

Командувач Об'єднаних Сил ЗСУ, генерал-лейтенант Сергій Наєв, відвідав прикордонні райони Сумської області у рамках робочої поїздки, де обговорив із військовими заходи реагування на обстріли з боку російських окупантів. За його словами, зміцнення оборони прикордоння підтверджується встановленням фортифікаційного обладнання та загороджень на Сумському напрямку.

Відеорепортаж він опублікував на своїй Facebook-сторінці.

Зазначається, що основною метою робочої поїздки стало вивчення умов несення служби та виконання бойових завдань на прикордонному напрямку Сумщини, а також посилення захисту критичних об'єктів цивільної інфраструктури.

Читайте також: Тепер точно у військкомат: прикордонники зупинили "масову" втечу призовників, фото

За словами генерала, військові, що захищають сумський напрямок, дуже вмотивовані, володіють чітким розумінням свого бойового завдання та успішно його виконують. Командири підрозділів належним чином організовують заходи з бойової підготовки, забезпечення логістикою та створення комфортних умов для якісної служби та проживання бійців.

"Під час зустрічі з командирами підрозділів окреслив низку конкретних заходів, спрямованих на забезпечення обороноздатності території та миттєвого реагування на ворожі обстріли. Окрім того, обговорили питання облаштування комплексного містечка психологічної й тактичної підготовки підрозділів, програма якої побудована на основі вивчення досвіду ведення бойових дій противником, що наразі відбуваються на сході країни. Такі навчання вже запроваджені в інших напрямках Північної операційної зони", - – наголосив командувач.

Командувач передав у військові підрозділи територіальної оборони генератори, маскувальні комплекти, а також приціли та прилади нічного бачення, які були виготовлені благодійним фондом "Руєвит" з міста Рівне. Також було отримано допомогу від клініки "Охматдит", яка передала прилади нічного бачення за кошти, зібрані під час акції до річниці початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Окрім цього, Наєв поспілкувався з мешканцями прикордонних районів, які постійно потерпають від обстрілів з боку ворога і наголосив на важливості захисту цивільного населення. За словами командувача, командування розробило заходи для удосконалення захисту критичних об'єктів цивільної інфраструктури в прикордонній зоні.

Раніше ми писали, що у Шосткинському районі Сумської області настоятель одного з храмів УПЦ, співпрацював з ФСБ РФ, збиравши інформацію про дислокацію Сил оборони на території регіону.

  • Вас може зацікавити:

Сили оборони відбили близько 40 атак ворога, найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку — Генштаб

Британія передала Україні снаряди зі збідненим ураном: що відомо про зброю, яка викликала істерику в РФ

ЗСУ "демілітаризували" ще понад 600 окупантів: свіжа статистика втрат РФ від Генштабу