RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Чи готує Росія новий наступ: Буданов дав чітку відповідь

Наступальних операцій російських окупантів на інших ділянках фронту, окрім наявних, не передбачається – майже всюди вони перейшли в опозиційну оборону.

Про це заявив начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю РБК-Україна.

За його словами, єдиними місцями на фронті, де відбуваються спроби наступальних операцій армії РФ – це місто Бахмут, спроба охопити з півночі місто Авдіївку, локальні бойові дії в місті Мар'їнка.

"І в Авдіївці, і в Мар'їнці ідентична тактика, як і в Бахмуті – просто намагання стерти населений пункт з лиця землі, як то кажуть. Бої у лісництві в районі Луганської області – це ми вже зовсім знижуємось до тактичного рівня", - наголосив Буданов.

Читайте також: Туман війни: ЗСУ готують дві наступальні операції

Він також додав, що на Лиманському напрямку бойові дії відбуваються в межах одного лісу.

Начальник ГУР Міноборони також відповів на питання щодо ймовірності повторного наступу на Київ з боку Білорусі – за його словами, Росія використовує республіку винятково для підготовки своїх мобілізованих, а також для певного політичного тиску на західні країни.

"Станом на зараз жодних загроз з того напрямку не існує. З військової точки зору це полігон. Оскільки російські полігони не дозволяють ту кількість військ, що є, одночасно тренувати", - завершив думку Буданов.

Раніше ми писали, що станом на 425-й день повномасштабного російського вторгнення, окупанти продовжують наступати на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках - там відбито близько 60 атак. Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку.

  • Вас може зацікавити:

Війна у 2023 році не завершиться: коли може початися новий контрнаступ ЗСУ

Що робитимуть окупанти під час контрнаступу України: прогноз експерта

Наступні тижні та місяці будуть критичними: у США попередили про загострення ситуації на фронті