RU  UA

Вбиті на війні для Росії найменше зло: український військовий назвав головну проблему для РФ

На початку війни резерв у 200 тисяч людей допоміг швидко поповнити армію і зупинити ворога, адже люди просто приходили одразу до своїх частини, що дозволило сильно скоротити час для поповнення лав ЗСУ. Власне, тому, хоча ворог й очікував швидко розбити регулярну армію, вона навпаки, за перші тижні збільшилася вдвічі.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів голова ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко.

За його словами, Міноборони країни-агресора зараз намагається зробити аналог резервної армії - БАРС (Боевой Армейский Резерв Страны - Апостроф), проте зіткнулося з великими проблемами через нерозуміння командирів і нестачу людей з військовим досвідом.

Читайте: Свіже м'ясо: Росія формує із новобраних резервістів "Шторм Z" для штурму на Донеччині

"Нам дуже допомагає навчання людей за кордоном, звідки вони прибувають з новою екіпіровкою і зброєю. Це дає нам можливість збільшувати кваліфікацію армії. Також інтелект українців в середньому набагато вищий, ніж у росіян, що робить наші війська більш боєздатними", - розповів Іван Тимочко.

Він зазначив, що для Росії втрати людей є найменшим злом, адже коли "немає людини - немає й проблеми". Але у РФ інша складність - тяжко поранені.

Читайте: Контракт зі смертю: Росія збирає добровольців на війну з Україною

"Станом на 2022 рік у них на 200 тисяч збільшилася кількість інвалідів. І ці люди ляжуть навантаженням на бюджет. І будуть нагадуванням росіянам про те, що на них чекає", - зауважив голова ради резервістів Сухопутних військ, додавши, що це є важливим фактором деморалізації населення.

Нагадаємо, раніше ми писали, що може чекати на українців після завершення війни.

Вас може зацікавити:

В Україні затвердили новий порядок обліку призовників та резервістів

Пентагон показав відправку військової допомоги в Україну: вражаючі фото

США оголосили допомогу Україні на 2,6 млрд доларів: що увійшло до пакету