RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Рис - ворог чи друг? Професійні поради порятунку смартфона, який впав у воду

Багато людей можуть впустити смартфон у воду або іншу рідину - трапляються випадки, коли це відбувається випадково. У цій ситуації на допомогу прийдуть поради професіоналів.

Про це повідомляє "Апостроф".

Якщо точно дотримуватися цих порад - є ймовірність того, що не доведеться міняти телефон.

Читайте також: Не всі про це знають: поради щодо тривалої експлуатації смартфона

Спочатку телефон потрібно вимкнути: це можна зробити, утримуючи клавішу живлення. При цьому потрібно пам'ятати, що більшість мікросхем у смартфонах абсолютно неремонтоспроможні - заміною їх жоден сервісний центр займатися не буде. Тому вам запропонують або викинути апарат, або замінити всю системну плату цілком.

Потім витягніть із телефону SIM-картку, батарею та картку пам'яті. Зйомна батарея - це великий плюс, оскільки без джерела живлення ніякі електричні імпульси всередині смартфона не виникнуть і його не призведуть.

У жодному разі не варто відразу включати телефон і перевіряти його на працездатність. Також не можна сушити його феном – це не допоможе видалити крапельки рідини із пристрою.

Ви можете спробувати висушити телефон за допомогою рису, але це буде нелегко. Річ у тім, що звичайна питна вода включає велику кількість різноманітних солей, які залишаться на внутрішніх поверхнях смартфона після її випаровування. Як саме вплинуть ці солі, замкнувши ті чи інші контакти - ніхто вам точно сказати не зможе.

Раніше ми повідомляли про те, як правильно використовувати повербанк, щоб продовжити термін його служби.

  • Вас може зацікавити:

Як правильно заряджати телефон, щоб не зіпсувати батарею: 6 важливих порад

Що вимкнути на телефоні, щоб він довше не розряджався

Як зарядити телефон без світла: 5 простих і безпечних способів