Лайм

Що відключити на телефоні, щоб він довше не розряджався

Перевірте свій смартфон і скористайтеся простими порадами

У зв'язку з віяловими відключеннями електроенергії українці намагаються продовжити час роботи своїх мобільних телефонів та економлять заряд батареї. Розповідаємо, які функції та програми на смартфоні варто вимкнути, щоб акумулятор довше не розряджався.

Зменшіть яскравість екрану

Екран споживає найбільше енергії на вашому смартфоні. Чим більше ви його використовуєте (для перевірки новин, перегляду відео, обміну повідомленнями), тим швидше сідає батарея. Обмежте час використання смартфона та обов'язково зменшіть яскравість екрана. Більшість сучасних телефонів мають режим автоматичного регулювання яскравості, підлаштовуються під рівень навколишнього освітлення. Так вдень на сонці екран буде яскравішим, а при слабкому освітленні - більш тьмяним.

Читайте на тему: Як правильно заряджати телефон, щоб не зіпсувати батарею: 6 важливих порад.

Фото: Unsplash.com

Використовуйте блокувальник реклами

Якщо ви проводите багато часу в Інтернеті, встановіть блокувальник реклами. Реклама, як і будь-який інший онлайн-контент, використовує ресурси батареї: ваш телефон спочатку завантажує зображення та відео, а потім показує їх. Ці завдання споживають енергію і без них заряд збережеться значно довше.

Використовуйте авіарежим

Телефони iOS та Android мають режим польоту, який відключає Wi-Fi, стільниковий зв'язок та Bluetooth. Хоча цей режим спочатку був розроблений для запобігання перешкодам зв'язку в літаках, він також знижує витрату батареї — всі бездротові технології потребують живлення. Не забудьте, що телефон в авіарежимі не має доступу до інтернет-сервісів. Якщо ви забудете вимкнути його, ви можете пропустити дзвінки та текстові повідомлення, сигнал повітряної тривоги. Використовуйте режим польоту лише в тих випадках, коли це доцільно, а ваші близькі знають, що деякий час ви будете без зв'язку.

Читайте на тему: Як зарядити телефон без світла: 5 простих і безпечних способів.

Фото: Unsplash.com

Вимкніть Wi-Fi в разі відсутності сигналу

Коли ви знаходитесь в місці, де немає гарного Wi-Fi або стільникового зв'язку, батарея телефону розряджається набагато швидше. Все тому, що пристрій використовує багато енергії для пошуку сигналу. Якщо в будинку відключили світло, вай-фай не працюватиме, тому функцію на телефоні краще відключити.

Вимкніть GPS для програм, які вам не потрібні

Телефон використовує GPS для визначення вашого географічного розташування, складання карт, відстеження активності (крокомір) та інших функцій. Ця функція споживає багато енергії акумулятора, особливо при увімкненому екрані навігації. Якщо програма використовує GPS у фоновому режимі, економніше буде обмежити доступ для визначення місцезнаходження.

Читайте на тему: Як правильно використовувати повербанк, щоб продовжити термін його служби.

Фото: Unsplash.com

Вимкніть непотрібні push-сповіщення

Смартфони підтримують push-сповіщення, які дозволяють програмам миттєво надавати нову інформацію, звукові сигнали, відображати нагадування та багато іншого. Кожне повідомлення споживає трохи енергії, оскільки "пробуджує" ваш телефон на кілька секунд і вмикає екран, щоб показати вам повідомлення. Якщо ви отримуєте багато сповіщень, споживання енергії може збільшитися. Крім того, чим менше push-повідомлень ви отримуватимете, тим менше часу проводитимете в телефоні. Як наслідок, батарея працюватиме довше.

Уникайте перепадів температури

Акумулятори смартфонів прослужать набагато довше за кімнатної температури. Особливо батареї не люблять замерзати, і на морозі можуть розряджатися за лічені хвилини. З іншого боку, надмірне тепло теж скорочує час використання телефону, тому гріти його на батареї чи грілкою – не найкраща ідея.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати