RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

В "Укрзалізниці" виступили із пропозицією після резонансу в мережі через вагони для жінок

В "Укрзалізниці" погодилися розпочати "пілотний" проект із впровадження окремого жіночого купе у вагонах потягів та зазначили, що подібний проект у 2010 році зазнав краху через відсутність попиту.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на пресслужбу АТ "Укрзалізниця".

Читайте також: Байден у нашому поїзді пив чай із чебрецем, а Джонсон читав українські газети - топ-менеджер "Укрзалізниці"

На сайті Кабінету міністрів зареєстровано петицію з пропозицією створити в поїздах, що прямують маршрутом довше шести годин, окремі вагони для чоловіків і жінок викликали в Україні значний резонанс. Думки суспільства розділилися. Проте, в "Укрзалізниці" зазначили, їхня мета - допомогти жінкам почуватися комфортніше та безпечніше за допомогою комплексу заходів, одним із яких стане "пілот" із жіночими купе. Він буде тестуватися протягом кількох місяців, а потім буде ухвалено остаточне рішення.

"Укрзалізниця розглядає можливість запровадження жіночих купе разом з тим, ми працюємо над комплексним підвищенням безпеки поїздок. Усі нові та модернізовані вагони (близько 15% вагонів у активному використанні) оснащені камерами відеоспостереження та кнопками виклику провідника. Наші залізничники уважно вивчили світовий досвід, адже жіночі купе або вагони існують у деяких країнах Азії та були протестовані в Європі. Залізничники вірять в комплекс заходів, де тривожні кнопки та сигналізація в купе, відеоспостереження, посилене патрулювання і невідворотне покарання за будь-який доведений прояв домагань відіграватимуть ключову роль у викоріненні цього явища", - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі нагадали, що у 2010 році "Укрзалізниця" вже вводила таку послугу, але вона не мала попиту.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що "Укрзалізниця" запускає ще один поїзд до Молдови.

Вас також може зацікавити:

"Укрзалізниця" запроваджує безлімітні абонементи: хто і де може ними скористатися

"Сезон 2023 відкрито": у Києві запрацювала дитяча залізниця

"Укрзалізниця" змінила правила продажу квитків на міжнародні рейси: що потрібно знати