RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

В Україну повернули ще 12 дітей, викрадених окупантами: фото

Україна повернула додому ще 12 українських дітей, вивезених на свою територію російськими окупантами .

Про це повідомив Уповноважений президента України з прав дитини Микола Куліба.

Він написав про те, що ця рятувальна місія вийшла дуже складною, оскільки 17-річному Денису, за яким їхала хрещена мама, так і не вдалося повернутися в Україну. Росіяни затримали Ольгу, вилучили всі документи та телефон. Дві доби її допитували представники ФСБ та погрожували ув'язненням на 15 років. Жінці так і не дали змоги забрати хрещеного сина, її відправили до Мінська, протримали там ще добу та відпустили. Вона просила допомоги у Червоного Хреста.

Читайте також: "Ми їх камінням та колеса пробивали": херсонські діти розповіли, як боролися з окупантами - відео

Ще одним викликом, за словами Кулеби, стало повернення 11-річного Сергія. Сирота з Вовчанська після повномасштабного вторгнення РФ опинився з єдиною рідною сестрою по різні боки фронту. Але 18-річну Ксенію така ситуація не влаштовувала, і вона вирішила будь-що-будь повернути брата додому. Як і в попередніх випадках, представники служби у справах неповнолітніх всіляко перешкоджали возз'єднанню сім'ї, використовуючи психологічний тиск та маніпулятивні методи. Дівчині довелося пережити чимало випробувань, щоби забрати брата додому.

"На щастя, діти та батьки вже в Україні, з ними все добре. І щоб допомогти дітям оговтатися від пережитого стресу та довгої дороги, ми організували для них відпочинок у парку атракціонів. Дуже приємно бачити їхні усмішки, особливо після того, що вони пережили. Тепер маємо зробити все можливе, щоб діти швидше відновилися психологічно і повернулися до нормального життя", - написав Кулеба в соціальній мережі.

Нагадаємо, що у тимчасово окупованому РФ українському Криму адміністрація дитячого табору відмовилася повернути 14-річну дитину додому до Херсона.

Вас може зацікавити:

Путін піде під трибунал: Міжнародний суд видав ордер на арешт

"Оцінили нашу роботу": оточення Путіна відреагувало на рішення МКС

Є реальна перспектива: Зеленський про ордера МКС на арешт Путіна