RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

У Львові суд призначив довічне коригувальнику ракетних ударів, який мріяв про російський паспорт і чекав Путіна: фото

Нещодавно у Слов'янську СБУ затримала коригувальника російських ракет і він має постати перед Фемідою, а у Львові колегія суддів Залізничного районного суду визнала винним у державній зраді 47-річного Владислава Козєєва, який фотографував військові об'єкти, надсилав їх куратору. Йому присудили довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Судовий репортер".

Зазначається, що прокурор запропонував присудити підсудному найсуворіше покарання. Адже обвинувачений, окрім отриманих завдань, самостійно шукав інформацію і передавав її росіянам. Провину Козєєв не визнав, говорячи, що не робив того, про що написано в звинуваченні. Під час судових засідань він поводився досить зухвало.

Читайте також: У Херсоні медсестра зливала окупантам дані про бійців ЗСУ та переміщення військ

Шукав цілі для ракетних ударів

Після повномасштабного вторгнення у травні 2022 року Козєєв надсилав представникам РФ відомості про розташування військових об'єктів та пересування військовослужбовців ЗСУ, а також координати об'єктів критичної інфраструктури у Львівській області, зокрема п'ять мостів. Також він фіксував на власний телефон наслідки ракетних ударів по Львову. Усього сталося 25 епізодів передачі інформації.

Зібрану інформацію Козеєв надсилав до Telegram користувачеві, підписаному символом $. Внаслідок негласних слідчих розшукових дій встановлено, що цим псевдонімом користується росіянин Сергій Варін. Козеєв неодноразово повідомляв про значну кількість вагонів-цистерн на залізничній колії.

Мріяв про російське громадянство

Під час обшуку у Козєєва вилучили телефон, який став одним із ключових доказів. Хоча захисник наголошував на неприпустимості доказів, а обвинувачений відмовлявся підтвердити, що телефон належить йому.

Також наголошується, що Козєв любив комуністичну та російську символіку, зберігав фотографії з позначками Z. Він був підписаний російськими телеграм-каналами: Соловйов Live, Мадуров, Радіо супутник, Сладков+, Маргарита Симонян, Кадиров 95. У телеграм-каналі Соловйов Live він запитував, чи росіяни воюватимуть у Львові. До початку великої війни в Україні Козеєв періодично їздив до Росії та працював там. Активно користувався російськими програмами: Ощадбанк, Гаманець, Роснефть, Авто.ру. На його телефоні багато російських номерів, зокрема співробітників Міністерств внутрішніх та закордонних справ, міграційної служби. Виявлено також завантажені із сайту московського міграційного центру бланки заяв про видачу посвідки на проживання. У телефоні Козєєв було фото листа від МВС РФ у 2021 році. З документа відомо, що чоловік хотів отримати паспорт громадянина Росії.

Під час дебатів Козеєв попросив його виправдати. Адвокат говорив про неправильну кваліфікацію звинувачення. У діях Козєєва не бачить державної зради, а несанкціоноване поширення інформації про переміщення ЗСУ в умовах воєнного стану (ст. 114-2 КК України). Проте суд прийняв обґрунтоване рішення та присудив йому довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Служба безпеки викрила коригувальника, за наведенням якого російські окупанти здійснили ракетний удар по багатоповерхівці в Миколаєві.

Вас також може зацікавити:

У Запорізькій області триває полювання на колаборантів, розплата чекає на всіх зрадників

Росія готувала удар по Кропивницькому: фото затримання коригувальника

Коригувальнику ударів по Миколаєву загрожує максимальний термін