RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Земля козаків: на карті, яку показали Путіну, насправді є Україна. Фото

Голова російського конституційного суду приніс Путіну стару карту XVII століття, на якій нібито немає України. Її опублікували в мережі, де кожен може побачити в центрі великий напис "Vkraine ou Pays des Cosaques", що означає – Україна, земля козаків.

Знімок картки опубліковано на сайті цифрової бібліотеки Національної бібліотеки Франції та її партнерів Gallica.

Так, розглядаючи карту XVII століття, створену французами та "не знайшовши" там України, російський диктатор Володимир Путін помітно пожвавився і почав із захопленням розповідати історії про "Московське царство".

При цьому в центрі карти красується великий напис, що свідчить про існування України вже в XVII столітті, а землі, що входять до складу сучасної України, позначені там як Ukraine pays des cosaques – Україна, земля козаків. На той час вона була частиною Речі Посполитої.

Читайте також: Війська РФ намагалися просунутися на п'яти напрямках, ЗСУ завдали 15 ударів по скупченню ворога - Генштаб

До речі, Крим та ще частина південного сходу України на тій карті належать не Московському князівству, а кримським татарам. Щобільше, півострів є окремою державою під назвою Кримське ханство.

Цікаво також те, що місцевість, де імператор Петро I зведе Петербург — місто, в якому народився Володимир Путін — позначена як Інгрія і належить Швеції.

Раніше ми писали, що ЗСУ знищили російський вертоліт "Алігатор" вартістю $16 мільйонів.

  • Вас може зацікавити:

Пригожин визнав провал армії РФ в Україні і висміяв путінську "денацифікацію" та "демілітаризацію": відео

До Кобзона відправили ще 400 окупантів: Генштаб оновив дані про втрати РФ у війні

Є загиблі та поранені: Херсон і область знову постраждали від обстрілів РФ