RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Інформація про втрати "вагнерівців" у Бахмуті заглушила "ефект" від захоплення міста - ISW

Інтенсивність штурмів Бахмута дещо знизилася вперше з грудня 2022 року, а озвучена інформація про втрати російських військ "заглушила у Росії будь-який позитивний ефект від захоплення міста".

Про це повідомляє "Апостроф", з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Читайте також: Бахмут знищений повністю: у мережі показали мертве місто з висоти пташиного польоту

"Інформпростір "вибухнув" дискусіями про втрати РФ у Бахмуті. Обговорення спровокував ватажок "Вагнера" Євген Пригожин, який в одному з інтерв'ю ненароком заговорив про втрати своєї ПВК. За версією Пригожина, у Бахмуті ліквідовано 10 тисяч зеків з 50 тисяч завербованих та 10 тисяч кадровиків ПВК" , - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що російські "воєнні кореспонденти" швидко підхопили це повідомлення, змістивши дискусію від обговорення важливості захоплення Бахмута на посилення суперечок навколо втрат. Також відразу з'явилися заяви, що Пригожин занизив свої втрати.

"Заяви Пригожина про втрати в Бахмуті також стали окремою точкою напруги в інформаційному просторі та почали визначати домінуючий дискурс про всю російську кампанію в Бахмуті. Змістивши розмову у бік заявлених втрат "Вагнера", Пригожин значною мірою досяг успіху в подальшому позбавленні МО РФ можливості про інформаційну перемогу в Бахмуті та, ймовірно, продовжить визначати та вести розмову про Бахмут і надалі, але ціною висвітлення величезних втрат, які зазнали його власні війська заради незначного успіху", - зазначили аналітики.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що в повністю зруйнованому росіянами Бахмуті, ворожа армія втратила понад 100 тисяч солдатів.

Вас також може зацікавити:

"Сталінградська битва 2023": в Україні оцінили ситуацію на флангах під Бахмутом

Президент України Володимир Зеленський спростував втрату контролю над Бахмутом та окупацію міста росіянами

Путін привітав армію РФ зі "взяттям" Бахмута: в ISW оцінили реальну ситуацію. Карта