RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

"Уламок міни потрапив прямо під серце": Буданов вперше розповів про важке поранення

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов багато разів був пораненим на території Донбасу, проходячи через лінію фронту. Одне з його поранень було особливо серйозним і становило загрозу для його життя.

Про це глава ГУР розповів в інтерв'ю виданню НВ, витримки з якого публікує прес-служба ГУР.

Читайте також: "Далі буде ще гірше": Буданов закликав російських окупантів здаватися в полон Україні

Повідомляється, що у 2016 році Буданов та його команда провели важливу операцію на півночі Криму, після чого він часто брав участь в операціях на лінії зіткнення на Донбасі.

Буданова було поранено тричі під час операцій на лінії зіткнення на Донбасі. За його словами, перша рана була легкою, а друга важкою. Під час вибуху протипіхотної міни один з уламків потрапив йому під серце. Цей уламок неможливо видалити з тіла, оскільки це становить небезпеку. Буданов також отримав поранення у спину та шию. Попри це, він продовжував рухатися вперед на адреналіні та подолав приблизно 5 кілометрів, перш ніж виснаження зробило його безсилим. Попри серйозність поранення, Буданов наголосив, що з ним можна жити.

Третє поранення сталося, коли куля потрапила до його правої руки, пошкодивши ліктьовий суглоб. Після цього він відчував труднощі зі згинанням кінцівки.

Причини отримання поранень Будановом не розголошуються, проте журналісти зазначають, що завдання, які йому доручили, були дуже серйозними. Вже 2016 року йому було надано звання майора, за два роки — підполковника, а 2020 року — полковника.

Буданов продовжує брати активну участь в операціях, навіть після отримання поранень. Нещодавно він був присутній під час звільнення селища Руська Лозова у Харківській області. Таким чином, глава ГУР, який є важливою метою для противника, знаходився всього за кількасот метрів від ворожих позицій.

Журналісти зазначають, що це лише одна з багатьох операцій, у яких брав участь глава ГУР. Проте подробиці більшості операцій стануть відомими українській громадськості лише після завершення війни.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про втрати російської армії за добу.

Вас може зацікавити:

Буданов назвав сценарій усунення Путіна від влади: "каструля скоро зірветься"

Україна комунікувала з Лукашенком через скандального нардепа: Буданов розкрив деталі

Результати всі побачать найближчим часом - Буданов про контрнаступ ЗСУ